ГЛОБА ОД 70 ЕВРА ЗА НЕПОЧИТУВАЊЕ НА РАСТОЈАНИЕ СО ВЕЛОСИПЕД

Со новиот германски закон, сите возачи на моторни возила, кога ќе заобиколуваат велосипедисти во градот треба да го направат така

Повеќе

ГЕРМАНИЈА ЈА ОБЈАВИ НОВАТА МРЕЖА TRANS EUROPE EXPRESS – TEE 2.0

Новата мрежа TEE 2.0 ќе биде наследник на оригиналната мрежа TEE основана од страна на германските (ДБ), швајцарските (СББ), холандските

Повеќе

ПРИКАЗНАТА ЗА МАЛКОМ МЕКЛИН – ОСНОВОПОЛОЖНИКОТ НА ИНТЕРМОДАЛНИОТ ТРАНСПОРТ

Концептот на интермодален контејнер прв го предложил Меклин. Неговата идеја за „голема кутија“, која направи револуција во управувањето со товарот

Повеќе

НОВ ДИЗАЈН ЗА РЕГИОНАЛНИТЕ ВОЗОВИ (S-BAHN) ВО ШТУТГАРТ

„Бомбардиер Транспорт“ откри дека Дојче Бан е скриен клиент кој во декември 2018 година го потпиша договорот од 437 милиони

Повеќе

ЕУ ПРЕВЗЕМА АКЦИЈА ПРОТИВ НАМАЛУВАЊЕ НА ПЛАТИТЕ ПОРАДИ ПОВРАТ НА КАМИОНИТЕ

Ако се доведе во прашање обврската за враќање на камионите, компаниите со поштенски сандачиња може да имаат корист. Возачите би

Повеќе

НА МИНИСТЕРСКИОТ СОВЕТ НА ЕУ СЕ ПОТПИША БЕРЛИНСКАТА ДЕКЛАРАЦИЈА ПОСВЕТЕНА НА ЖЕЛЕЗНИЧКИОТ ТОВАРЕН ТРАНСПОРТ

По Декларацијата од Ротердам потпишана во 2016 година, европската железничка товарна индустрија денес ја потпиша Берлинската декларација. Ова е обновена

Повеќе