НА 18 ЈАНУАРИ ПРВИОТ РЕКОНСТРУИРАН ПЕНДОЛИНО ОД СЕРИЈАТА ЕТР 470 ВО СОЛУН

На 18 јануари во Солун пристигнува, првиот од петте Пендолино – „Сребрени стрели“, серија ЕТР 470 комплетно реконструирани и адаптирани

Повеќе

ОБЈАВЕНИ НОВИТЕ ОФИЦИЈАЛНИ ФРАНЦУСКИ УПАТСТВА ЗА НАЛЕПНИЦИ ЗА СЛЕПИ ТОЧКИ НА КАМИОНИТЕ

Од 1 јануари 2021 година, на сите тешки возила во Франција (товарни и патнички возила) мора да им стои знак

Повеќе

КАМИОНИТЕ ВО СЛОВЕНИЈА СО ЗАБРАНА ЗА ПРЕТЕКНУВАЊЕ – НОВИТЕ ПРОПИСИ ЗА АВТОПАТОТ А1 СТАПУВААТ ВО СИЛА ОД 15 ЈАНУАРИ

За камиони со максимална дозволена тежина од над 7,5 тони, од 15 јануари 2021 година, забрането е претекнување на автопатот

Повеќе

УЛТРА БРЗО ПОЛНЕЊЕ НА БАТЕРИИ – ЛЕК ЗА ВОЗНЕМИРЕНОСТА ОКОЛУ ПОЛНЕЊЕТО НА БАТЕРИИТЕ НА ЕЛЕКТРИЧНИТЕ ВОЗИЛА

Дорон Мајерсдорф, извршен директор на StoreDot, раскажува за магазинот „Интелигентен транспорт“ како единствениот пристап кон технологијата на батеријата може да

Повеќе

ЕВРОПСКАТА КОМИСИЈА ПРЕЗЕНТИРАШЕ НОВАТА СТРАТЕГИЈА ЗА МОБИЛНОСТ

Европската комисија (ЕК) ја претстави својата Стратегија за одржлива и паметна мобилност заедно со акционен план од 82 иницијативи што

Повеќе

ПЕТ ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА СОПСТВЕНИК НА ТРАНСПОРТНА ФИРМА ПОРАДИ МАНИПУЛАЦИЈА СО ТАХОГРАФ

Италијански суд ја осуди транспортната компанија од Фросиноне, односно нејзиниот сопственик, на невообичаено строга казна – затворска казна од пет

Повеќе

ДАНСКА СО 3-МЕСЕЧЕН ГРЕЈС ПЕРИОД ЗА НОВИТЕ РЕГУЛАТИВИ КАЈ УПАТЕНИТЕ ВОЗАЧИ

Новите правила за платата на упатените возачи ќе стапат на сила на 1 јануари, но данската транспортна асоцијација се согласи

Повеќе

ЗАБРАНИ ЗА ДВИЖЕЊЕ НА КАМИОНИ ВО ЕВРОПА ЗА НОВА ГОДИНА. ПРОВЕРЕТЕ ВО КОИ ЗЕМЈИ СЕ ПРИМЕНУВААТ

За потсетување, еве ги земјите во кои ќе се применуваат ограничувања на сообраќајот на камиони за Нова година. 1 јануари

Повеќе