ОД НОЕМВИ ВО СЛОВЕНИЈА КАМИОНИТЕ СО ЗАБРАНА ЗА ПРЕСТИГНУВАЊЕ НА СИТЕ АВТОПАТИ

Словенечкиот министер за инфраструктура Јернер Вртовец рече дека забраната за престигнување на тешки товарни возила на делницата Шентиљ-Копер дала многу

Повеќе

5 ФУТУРИСТИЧКИ ТЕХНОЛОГИИ ЗА ТРАНСПОРТ ШТО ЌЕ ГО ТРАНСФОРМИРААТ СВЕТОТ

Нестрпливо очекуваната ера на футуристичкиот транспорт би била навистина интересна и возбудлива бидејќи новите и напредни начини на транспорт целосно

Повеќе

ИДНИНАТА НА ТРАНСПОРТОТ Е ТЕМА НА ПОСТАВКАТА ЗА МОДЕРНА МОБИЛНОСТ НА КРАЛСКАТА КОЛЕЏ ЗА УМЕТНОСТ И ДИЗАЈН

Студентите од Кралскиот колеџ за уметност (РЦА) имаа задача колективно да испитаат три главни области во овој контекст – конечната

Повеќе

НЕВЛАДИНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ ПРЕДЛАГААТ ПЕТ EKO-ПРИЈАТЕЛСКИ ПОЛИТИКИ ЗА ЕВРОПСКАТА ЖЕЛЕЗНИЧКА РЕНЕСАНСА

Група европски климатски невладини организации предложија пет политики за поттикнување на модалното преминување на железничкиот превоз како поддршка на целите

Повеќе

ВОЗДУШНИОТ ТОВАРЕН ПРЕВОЗ ПРОДОЛЖУВА ДА СЕ НАМАЛУВА

И покрај малото подобрување на глобалниот пазар на воздушен сообраќај, капацитетот останува недоволен за задоволување на побарувачката. Ова го покажуваат

Повеќе

ПРОБИВАЊЕТО НА ТУНЕЛОТ ФИЛДЕН ВО РАМКИ НА ПРОЕКТОТ “ШТУТГАРТ 21“ ЈА ОЗНАЧУВА НЕГОВАТА ФИНАЛНА ФАЗА

Германија: Проектот „Штутгарт 21“ за реконструирање на железничкиот јазол во градот Штутгарт и замена на главната железничка станица со подземен

Повеќе

УИЦ ОБЈАВИ ВТОРО УПАТСТВО – „ПОТЕНЦИЈАЛНИ МЕРКИ ЗА ВРАЌАЊЕ НА ДОВЕРБАТА ВО ЖЕЛЕЗНИЧКИТЕ ПАТУВАЊА ПОСЛЕ ПАНДЕМИЈАТА“

Од почетокот на сегашната здравствена криза, УИЦ работи на обезбедување на своите членови и партнери со серија конкретни мерки и

Повеќе

ЦЕНИТЕ ПРЕВИСОКИ ЗА ВОЗДУШЕН ТРАНСПОРТ НА МЕДИЦИНСКИ ПРОИЗВОДИ

Шпедитерите ги обвинуваат карго авиокомпаниите дека бараат 13 долари/кг за превоз на пратки со медицински производи од Кина до Европа,

Повеќе