НАЈАВЕНО ФИНАНСИРАЊЕ НА УЧИЛИШНИОТ ТРАНСПОРТ ВО ВЕЛИКА БРИТАНИЈА ВИ ВРЕДНОСТ ОД 40 МИЛИОНИ ФУНТИ

Владата на Велика Британија ќе даде поддршка на илјадници средношколци и студенти, со тоа што ќе овозможи финансирање на нивниот

Повеќе

ПАМЕТНИ МОБИЛНИ РОБОТИ ВО СКЛАДОВИТЕ

Пандемискиот и навидум незапирлив пораст на електронската трговија го забрзува распоредувањето роботи во магацините, бидејќи компаниите користат флексибилни автоматски решенија

Повеќе

МОСКВА ТРАНСПОРТ ЗАПОЧНА СО НОВА КАМПАЊА ПОД НАСЛОВ -ЕТИКА НА ТРАНСПОРТОТ

Во Москва започна социјална кампања која се однесува на начините на користење на јавниот превоз односно „Новата етика на транспортот“.

Повеќе

КИНА ГО ОТКРИВА СВОЈОТ ПЛАН СО ЖЕЛЕЗНИЦИТЕ ДО 2035 ГОДИНА

Кинеската државна групација на железниците ја објави својата стратегија за проширување на железницата , според која железничката мрежа треба да

Повеќе

ПЕТТЕ НАЈГОЛЕМИ КАЗНИ ИЗРЕЧЕНИ НА ПРОФЕСИОНАЛНИ ВОЗАЧИ ВО ЕВРОПА

Последните неколку недели се води жестока дебата во медиумите и на политичката сцена дали контролата на камионите треба да се

Повеќе

ВЕЛОСИПЕДИЗМОТ ВО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЈАТА – ИНТЕГРИРАЊЕ НА ВЕЛОСИПЕДСКАТА ИНФРАСТРУКТУРА ВО ПОСТОЈНАТА МРЕЖА

Како повеќе луѓе може да го користат велосипедот како превозно средство за време на пандемија? Како новата инфраструкрура може да

Повеќе

ПРЕГЛЕД НА СВЕТСКИТЕ ВЕСТИ ЗА ЖЕЛЕЗНИЧКИ ТОВАРЕН ТРАНСПОРТ

Кина: Првата интермодална услуга на кинескиот железнички оператор – China Railway Xi’an Group Co, од терминалот Ксинџу до Киев во

Повеќе

ПОГОЛЕМ ФОКУС КОН ЖЕЛЕЗНИЦАТА ВО ДЕЛОТ НА ЗЕЛЕНАТА МОБИЛНОСТ

Европскиот транспорт треба да биде еколошки неутрален во испуштањето на јаглерод, најдоцна до 2050 година, со јасно поставени среднорочни пресвртници

Повеќе