FEHMARN BELT CONSTRUCTION ЗАПОЧНА СО ИЗГРАДБА НА ТУНЕЛ ПОМЕЃУ ДАНСКА И ГЕРМАНИЈА ПРЕКУ ДИГИТАЛНО КРШЕЊЕ НА ТЛОТО

Почетокот на изградбата на ферманскиот појас меѓу Германија и Данска беше обележан со дигитално кршење на теренот на 1. јануари

Повеќе

ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ ЗОШТО ДА КОРИСТИТЕ НАДВОРЕШНА ЛОГИСТИЧКА КОМПАНИЈА

„Достапната постапка на подготовка, примена, како и управување со ефективно движење, како и складирањето на стока од произвоството до крајниот

Повеќе

НОРВЕШКА: НОВО ЗАКОНОДАВСТВО СО КОЕ СЕ ДОЗВОЛУВА ЗАПЛЕНУВАЊЕ НА СТРАНСКИ КАМИОНИ СЕ ДОДЕКА НЕ СЕ ПЛАТАТ ПАТАРИНИТЕ

Опозициските партии во Норвешка се здружија за да спроведат законски измени што ќе им овозможи на властите да запленат странски

Повеќе

МИНИСТРИТЕ ЗА ТРАНСПОРТ НА ЕУ СЕ СОГЛАСИЈА ЗА НОВИОТ ПЛАН ЗА ПАТАРИНА

Министрите за транспорт на ЕУ се согласија на голем број ослободувања од патарини за одредени возила и деловни активности, како

Повеќе

ДАНСКА СЕ СОГЛАСИ ДА ИМА 775.000 ЕЛЕКТРИЧНИ АВТОМОБИЛИ ДО 2030 ГОДИНА

Данска се согласи на договор во Парламентот за пуштање во оптек на најмалку 775.000 електрични или хибридни автомобили на данските

Повеќе

ЛУФТХАНЗА ЌЕ ОТПУШТИ 29.000 ВРАБОТЕНИ ДО КРАЈОТ НА ГОДИНАТА

БЕРЛИН (Ројтерс) – „Луфтханза“ ќе отпушти 29.000 вработени до крајот на годината, односно германската авиокомпанија ќе укине нови 10.000 работни

Повеќе

ПОТПИШАН УШТЕ ЕДЕН ДОГОВОР ЗА ЗАЕМ ЗА „АВТОПАТОТ НА МИРОТ“ ШТО ГИ ПОВРЗУВА НИШ И ПРИШТИНА

„Автопатот на мирот“ е еден од водечките проекти на Западен Балкан, идентификуван од страна на Европската комисија во неодамна усвоениот

Повеќе

ВОЗЕЊЕТО НА ВЕЛОСИПЕД ИМА ПОТРЕБА ОД ВЕЛОСИПЕДСКАТА ИНФРАСТРУКТУРА

Велосипедската инфраструктура треба да ја следи природната хиерархија на урбаната улична мрежа. Од перспектива на велосипедистите, важно е да можете

Повеќе

АВИОКОМПАНИЈАТА ВИНДРОУЗ ГИ ОДРЖУВА ПЛАНОВИТЕ ЗА ЕКСПАНЗИЈА НИЗ ЕКС- ЈУГОСЛОВЕНСКИТЕ ПРОСТОРИ

Украинскиот авиопревозник Виндроуз започна со летови од Украина до просторите на поранешна Југославија со воведување на три нови релации и

Повеќе