ВАЖНОСТА НА ПАРКИНГОТ ЗА ВЕЛОСИПЕДИ ЗА ОДРЖЛИВА МОБИЛНОСТ

Комбинирањето на возење велосипед и патување со воз е одлично за одржливо патување. Изградбата на безбедни места за паркирање на

Повеќе

ЗОШТО ЛУЃЕТО СЕ ОТКАЖУВААТ ОД ВОЗЕЊЕ ВЕЛОСИПЕД

Читателите на „Еуромобилност“ објаснуваат како загриженоста за безбедноста во сообраќајот ги одвратила од патување со велосипед. Процентот на возрасни во

Повеќе

ЕКСПЕРТИТЕ СЕ СОГЛАСУВААТ ДЕКА Е ВРЕМЕ ЗА РАДИКАЛНИ ПРОМЕНИ ВО УРБАНИОТ ТРАНСПОРТ

Возењето велосипед е извонреден начин да останете здрави и да уживате во глетките, а истовремено е добар и за животната

Повеќе

ЛЕКАРИТЕ ВО ВЕЛИКА БРИТАНИЈА „ЌЕ ПРЕПИШУВААТ“ ВОЗЕЊЕ ВЕЛОСИПЕД НА „РЕЦЕПТ“

Премиерот на Велика Британија, Борис Џонсон ја објави стратегијата за велосипедизам и пешачење, со стратешки планови, вклучувајќи бесплатни обуки за

Повеќе

ГОЛЕМИ ОБЛАСТИ ОД ЛОНДОН СЕ ПЛАНИРААТ КАКО „ОБЛАСТИ БЕЗ АВТОМОБИЛИ“ БИДЕЈЌИ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ПЛАНИРА „ЗЕЛЕНО ЗАКРЕПНУВАЊЕ“ ОД КОВИД 19

Откако се намалија мерките во Лондон поради корона вирусот, градските власти цврсто се решени да го одржат превозот, придобивките против

Повеќе

ПРОДАЖБАТА НА ВЕЛОСИПЕДИ КАЈ АМЕРИКАНЦИТЕ ЗГОЛЕМЕНА ПОРАДИ КОРОНАВИРУСОТ

Додајте го стравот во списокот на причини поради кои луѓето возат велосипеди. „Имам 51 година и здрав сум, но не

Повеќе

ВЕЛОСИПЕДОТ ГЛАВНА АЛАТКА ВО МЕРКИТЕ НА СОЦИЈАЛНОТО ДИСТАНЦИРАЊЕ

Како коронавирусната криза го менува урбаниот транспорт, некои градови градат велосипедски патеки и ги оставаат отворени продавницте за велосипеди. Еве

Повеќе