ЦЕНТАРОТ НА ГРАДОТ ОТВОРЕН САМО ЗА ЖИТЕЛИТЕ – РЕАЛНОСТ ИЛИ…

Се повеќе градови бараат да се отстранат автомобилите од нивните центри, но спротивставувањето бизнис заедницата може да биде голема пречка.

Повеќе

Е-ТРОТИНЕТИТЕ МОЖАТ ДА ПОМОГНАТ ДА СЕ НАМАЛАТ ЕМИСИИТЕ ОД УРБАНИОТ ТРАНСПОРТ

Низ целиот свет, градовите се обидуваат да ги олеснат проблемите поврзани со транспортот, како метеж, загадување на воздухот, бучавата и

Повеќе

ГРАДОТ СКОПЈЕ И СОВРЕМЕНИТЕ ТРАНСПОРТНИ РЕШЕНИЈА ВОДЕНИ СПОРЕД ПРИНЦИПИТЕ НА ОДРЖЛИВОСТ

Современо општество втемелено на хумани вредности, кое им овозможува на своите граѓани висок квалитет на живот, бара модерни, иновативни и

Повеќе