ЕКСПЕРТИТЕ СЕ СОГЛАСУВААТ ДЕКА Е ВРЕМЕ ЗА РАДИКАЛНИ ПРОМЕНИ ВО УРБАНИОТ ТРАНСПОРТ

Возењето велосипед е извонреден начин да останете здрави и да уживате во глетките, а истовремено е добар и за животната

Повеќе

ВОЗЕЊЕТО НА ВЕЛОСИПЕД ИМА ПОТРЕБА ОД ВЕЛОСИПЕДСКАТА ИНФРАСТРУКТУРА

Велосипедската инфраструктура треба да ја следи природната хиерархија на урбаната улична мрежа. Од перспектива на велосипедистите, важно е да можете

Повеќе

ЗНАЧЕЊЕТО НА ПРОЕКТИТЕ ЗА ВЕЛОСИПЕДИЗМОТ КАКО „ЗЕЛЕНА“ ОДРЖЛИВА МОБИЛНОСТ

Согласно последниот извештај на ЕУ со напредок на нашата земја во однос на делот кој ја опфаќа заштитата на животната

Повеќе

ВЕЛОСИПЕДИЗМОТ ВО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЈАТА – ИНТЕГРИРАЊЕ НА ВЕЛОСИПЕДСКАТА ИНФРАСТРУКТУРА ВО ПОСТОЈНАТА МРЕЖА

Како повеќе луѓе може да го користат велосипедот како превозно средство за време на пандемија? Како новата инфраструкрура може да

Повеќе

ВЕЛОСИПЕДИЗМОТ ВО БОГОТА: ПРЕДИЗВИЦИ ВО ИНФРАСТРУКТУРАТА, БЕЗБЕДНОСТА И РАЗВОЈОТ НА ВЕЛО-КУЛТУРАТА

Дејвид Униман верува во возењето велосипед. Верува и во градот Богота. Инспириран од вело-културата во Амстердам и Копенхаген, самиот учествува

Повеќе