ВИДЕРОЕ ГО ВОВЕДУВА ЕЛЕКТРИЧНИОТ АВИОН P-VOLT НА TECNAM

Скандинавската регионална авиокомпанија Видерое во четвртокот се обврза да го воведе новиот електричен авион P-Volt на Tecnam во комерцијална употреба

Повеќе

„ЛУФТХАНЗА“ БЕЛЕЖИ ИСТОРИСКИ ЗАГУБИ

Германскиот авиопревозник Луфтханза, една од најголемите авиокомпании во Европа, забележа рекордна загуба минатата година. Слични загуби пријави и сопственикот на

Повеќе

АВИОКОМПАНИИТЕ ОД БЛИСКИОТ ИСТОК СЕ СВЕДОЦИ НА ДРАМАТИЧЕН ПАД НА ПОБАРУВАЧКАТА ЗА 82,3% ВО ЈАНУАРИ

Најновите податоци од IATA откриваат дека капацитетот паднал за 67,6% на годишно ниво и факторот на оптоварување се намалил за

Повеќе

АВИОТАКСИ „ЛИЛИУМ“: „ИНТЕР-СИТИ НА НЕБОТО“ СТАНУВА НАЈГОЛЕМИОТ ЗАЛОГ НА АВИО ИНДУСТРИЈАТА

Том Ендерс, поранешен развоен менаџер на „Ербас“ се приклучи на надзорниот одбор на германската компанија за електрични воздушни такси „Лилиум“,

Повеќе

ЛУФТХАНЗА ЌЕ ОТПУШТИ 29.000 ВРАБОТЕНИ ДО КРАЈОТ НА ГОДИНАТА

БЕРЛИН (Ројтерс) – „Луфтханза“ ќе отпушти 29.000 вработени до крајот на годината, односно германската авиокомпанија ќе укине нови 10.000 работни

Повеќе

АВИОКОМПАНИЈАТА ВИНДРОУЗ ГИ ОДРЖУВА ПЛАНОВИТЕ ЗА ЕКСПАНЗИЈА НИЗ ЕКС- ЈУГОСЛОВЕНСКИТЕ ПРОСТОРИ

Украинскиот авиопревозник Виндроуз започна со летови од Украина до просторите на поранешна Југославија со воведување на три нови релации и

Повеќе

ДАЛИ ПАТУВАЊЕТО СО АВИОН Е БЕЗБЕДНО? ПРИСУТНИОТ СТРАВ ОД ЛЕТАЊЕТО НЕОПРАВАДАН

Некои луѓе само претпоставуваат дека летањето со авион е небезбедно поради КОВИД 19. Постојат многу невистинити претпоставки кои допринесуваат до

Повеќе

ПРИШТИНСКИОТ МЕЃУНАРОДЕН АЕРОДРОМ ГО ИМПЛЕМЕТИРАШЕ РЕШЕНИЕТО ЗА ПОЛЕТУВАЊА НА ШПАНСКАТА ИТ КОМПАНИЈА AMADEUS TECHNOLOGY

Приштинскиот меѓународен аеродром го имплементираше  решението за полетувања ( Altéa Ground Handler Departure Control solution – DCS) на шпанската ИТ

Повеќе

UNITED AIRLINES ЌЕ НАМАЛИ ПОВЕЌЕ ОД 16.000 РАБОТНИ МЕСТА ПОРАДИ СЛАБАТА ПОБАРУВАЧКА НА АВИОНСКИ ПАТУВАЊА

United Airlines Holdings Inc. ќе скрати 16 320 работни места следниот месец, бидејќи превозникот го намалува обемот на патувања кои

Повеќе