ПРИШТИНСКИОТ МЕЃУНАРОДЕН АЕРОДРОМ ГО ИМПЛЕМЕТИРАШЕ РЕШЕНИЕТО ЗА ПОЛЕТУВАЊА НА ШПАНСКАТА ИТ КОМПАНИЈА AMADEUS TECHNOLOGY

Приштинскиот меѓународен аеродром го имплементираше  решението за полетувања ( Altéa Ground Handler Departure Control solution – DCS) на шпанската ИТ

Повеќе

UNITED AIRLINES ЌЕ НАМАЛИ ПОВЕЌЕ ОД 16.000 РАБОТНИ МЕСТА ПОРАДИ СЛАБАТА ПОБАРУВАЧКА НА АВИОНСКИ ПАТУВАЊА

United Airlines Holdings Inc. ќе скрати 16 320 работни места следниот месец, бидејќи превозникот го намалува обемот на патувања кои

Повеќе

АЕРОДРОМИТЕ ВО СКОПЈЕ И ОХРИД ПОВТОРНО СЕ ОТВОРААТ СЕ РЕДОВЕН АВИО СООБРАЌАЈ

Двата меѓународни аеродрома во РС Македонија – Скопје и Охрид – повторно ќе се отворат за комерцијален сообраќај во среда,

Повеќе

WIZZ AIR ПЛАНИРА ДА ЈА ЗГОЛЕМИ ФЛОТАТА НА АВИОНИ КОИ ЛЕТААТ КОН БЛИСКИОТ ИСТОК

Нискобуџетната компанија Виз Ер планира да ја зголеми својата флотата на авиони кои летаат кон Блискиот Исток на 100 авиони,

Повеќе

ОВАА ФОТОГРАФИЈА НА КОНКОРД ПРИ ЛЕТ НА MAХ 2 Е ЕДИНСТВЕНА ОД ВАКОВ ВИД

Фотографирањето на авион што достигнува два Маха (1.350mph) не е лесен подвиг, од многу причини. Значи, неверојатно е да се

Повеќе

ОГРОМНИ НАМАЛУВАЊА НА РАБОТНАТА СИЛА ВО „БРИТИШ ЕРВЕЈЗ“

Како никогаш досега економијата немала толку силни удари, каква што е ситуацијата со корона вирусот и да ги остави фирмите

Повеќе

ПРОДОЛЖЕН ДОГОВОРОТ ЗА РАБОТЕЊЕ НА АПМ СИСТЕМОТ НА ФРАНКФУРТСКИОТ АЕРОДРОМ

Bombardier ќе продолжи да работи и да го одржува APM* системот (Automated People Mover) на аеродромот во Франкфурт, во согласност

Повеќе