СЕ ВРАЌА РЕДОВНАТА ЖЕЛЕЗНИЧКА ВРСКА ПОМЕЃУ СКОПЈЕ И ПРИШТИНА

Почнувајки од 09 март, понеделник се враќа во сообраќај редовната железничка врска помеѓу Скопје и Приштина со следниот возен ред:

Од Приштина Од Скопје
09:52 СКОПЈЕ 16:10
09:45 СКОПЈЕ СЕВЕР 16:19
09:37 ЃОРЧЕ ПЕТРОВ 16:27
09:30 ВОЛКОВО 16:35
09:00 Ѓ. ЈАНКОВИЌ 17:35
08:02 УРОШЕВАЦ 18:14
07:22 КОСОВО ПОЉЕ 19:00
07:10 ПРИШТИНА 19:10

На граничниот премин Хани и Елезит, односно Генерал Јанковиќ патниците треба да се префрлат во друга железничка гарнитура со која ќе го продолжат патувањето по утврдениот возен ред.

Како што известуваат од железничкиот оператор ЖРСМТ АД Скопје поради одредени технички проблеми возот привремено не сообраќал, а со надминување на истите, повторно од понеделник е во редовна функција.

Ова е единствената меѓународна железничка врска која ја имаат двете држави.

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *