ГЛОБАЛНИТЕ ЛАНЦИ ЗА СНАБДУВАЊЕ ИСПРАЌААТ СОС СИГНАЛ

Коалицијата на транспортни асоцијации ги предупреди светските лидери дека ланците за снабдување се соочуваат со неуспех доколку нема да можат

Повеќе

ВИЗИИ НАСПРОТИ РЕАЛНОСТА ВО ЛОГИСТИКАТА И ТРАНСПОРТОТ

Повеќето од нас возат автомобили со мотори на внатрешно согорување, патуваме со авиони, а електрификацијата кај железницата не ги исполнува

Повеќе

ШЕСТ ТРАНСПОРТНИ ТРЕНДОВИ ШТО ТРЕБА ДА СЕ СЛЕДАТ ВО 2021 ГОДИНА

Во 2020 година се забележани значителни промени во транспортот, некои се поголеми, други помали. Во продолжение ќе претставиме голем број

Повеќе

5 ФУТУРИСТИЧКИ ТЕХНОЛОГИИ ЗА ТРАНСПОРТ ШТО ЌЕ ГО ТРАНСФОРМИРААТ СВЕТОТ

Нестрпливо очекуваната ера на футуристичкиот транспорт би била навистина интересна и возбудлива бидејќи новите и напредни начини на транспорт целосно

Повеќе

„ПОТРАГИ ПО ТЕХНОЛОГИЈА“- ИНОВАЦИИ ПОТРЕБНИ НА ЕВРОПА ДА ДОСТИГНЕ НЕТО-НУЛА ДО 2050 ГОДИНА ВО ТРАНСПОРТОТ

За да се исполни целта на ЕУ за нето-емисии на штетни гасови до 2050 година, ќе треба да се воведат

Повеќе

ИДНИНАТА НА ТРАНСПОРТОТ Е ТЕМА НА ПОСТАВКАТА ЗА МОДЕРНА МОБИЛНОСТ НА КРАЛСКАТА КОЛЕЏ ЗА УМЕТНОСТ И ДИЗАЈН

Студентите од Кралскиот колеџ за уметност (РЦА) имаа задача колективно да испитаат три главни области во овој контекст – конечната

Повеќе

ПЕТ ФУТУРИСТИЧКИ НАЧИНИ НА ТРАНСПОРТ ШТО ЌЕ ГО ТРАНСФОРМИРААТ НАЧИНОТ НА ПАТУВАЊЕ

Футуристичкиот развој во рамки на транспортниот сектор ќе влијае на транформирање на патувањето онака како ние што не го знаеме,

Повеќе

ВРАЌАЊЕ НА СОСТОЈБАТА ВО ЈАВНИОТ ТРАНСПОРТ КАКО ПРЕД ПОЧЕТОКОТ НА ПАНДЕМИЈАТА

Првиот и најважен чекор е да се надмине перцепцијата дека јавниот превоз е опасен и да се нагласи дека може

Повеќе