ДАЛИ НАСКОРО ДОБИВАМЕ НОВ ЛИДЕР НА ПАЗАРОТ ВО ГЛОБАЛНАТА ЛОГИСТИКА

Доколку дојде до планираната финализација на преземање на Global Integrated Logistics (GIL) од страна на ДСВ Паналпина, данската групација веројатно

Повеќе

HUAWEI ОТВОРА ЛОГИСТИЧКИ ЦЕНТАР ЗА ЕВРОПСКИТЕ ПАЗАРИ ВО СЛОВЕНИЈА

Кинескиот технолошки гигант Хуавеи планира да воспостави главен регионален центар за Централна и Југоисточна Европа во Словенија, со изградба на

Повеќе

НА ЕВРОПА И ТРЕБААТ 8,6 МИЛИОНИ КВАДРАТНИ МЕТРИ ДОПОЛНИТЕЛЕН МАГАЦИНСКИ ПРОСТОР

Според неодамнешниот извештај на Савилс, помеѓу 2021 и 2025 година на компаниите што работат во областа на испорака на пакети

Повеќе

ЛИДЛ И АЛДИ СЕ СООЧУВААТ СО ПРЕДИЗВИЦИ ВО СИНЏИРОТ НА СНАБДУВАЊЕ ПОСЛЕ НЕСРЕЌАТА ВО СУЕЦ

Добро познатите германски ланци на супермаркети „Алди“ и „Лидл“, страдаат од тесни грла во испораката не само предизвикани од пандемијата

Повеќе

МАЈКЛ НУТО ОД ПТВ ГРУП ОБЈАСНУВА КАКО Е-ВОЗИЛАТА И ПАМЕТНИТЕ ГРАДОВИ МОЖАТ ДА ГИ НАПРАВАТ ПОЗЕЛЕНИ СИНЏИРИТЕ НА СНАБДУВАЊЕ

Нарушувањето предизвикано од коронавирус во последните 12 месеци влијае врз логистичката индустрија, која се повеќе го насочува својот фокус кон

Повеќе

ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ ЗОШТО ДА КОРИСТИТЕ НАДВОРЕШНА ЛОГИСТИЧКА КОМПАНИЈА

„Достапната постапка на подготовка, примена, како и управување со ефективно движење, како и складирањето на стока од произвоството до крајниот

Повеќе

ВИРТУЕЛЕН СИМПОЗИУМ: „ИДНИНАТА СО УПРАВУВАЊЕ НА ТОВАРОТ И ЛАНЦИТЕ НА СНАБДУВАЊЕ“

Секретарот на Министерството за транспорт на САД, Илејн Чао, сенаторот Бен Карден и преставникот Сем Грејвс се дел од гостите

Повеќе

ПАМЕТНИ МОБИЛНИ РОБОТИ ВО СКЛАДОВИТЕ

Пандемискиот и навидум незапирлив пораст на електронската трговија го забрзува распоредувањето роботи во магацините, бидејќи компаниите користат флексибилни автоматски решенија

Повеќе

ПОГЛЕДНЕТЕ КОЛКУ Е ЛЕСНО ДА СЕ УДВОИ ПОДРАЧЈЕТО ЗА ТОВАРАЊЕ НА КОМБЕТО

Лесните комерцијални возила обично превезуваат релативно лесни производи. Целиот капацитет на оптоварување на возилото честопати не е искористено, што значи

Повеќе