КИНА ЈА ЗАБРЗУВА ГРАДБАТА НА МЕТРОАТА И ЖЕЛЕЗНИЧКИТЕ БРЗИ ПРУГИ

Кина ќе продолжи да ги поместува границите на она што е можно во 2020 година со нови бранови на експанзија

Повеќе

КИНЕСКИТЕ ФАБРИКИ СЕ ОПОРАВУВААТ, НО ГЛОБАЛНИОТ ЛАНЕЦ НА СНАБДУВАЊЕ СЕ УШТЕ Е ВО ШОК

Економските експерти вложија голема надеж дека во моментот кога кинеските фабрики ќе започнат со производство, се ќе се врати во

Повеќе

КОРОНАВИРУСОТ ВО КИНА ВЛИЈАЕ НА ПОЧЕТНИТЕ И ЗАВРШНИТЕ ТРАНСПОРТНИ ОПЕРАЦИИ

Оваа слика ја добивме денес од нашите партнери во Кина. Илјадници празни камиони паркирани чекаат возачите да се вратат на

Повеќе

ПАТНИТЕ И ЖЕЛЕЗНИЧКИТЕ РУТИ НА НОВИОТ ПАТ НА СВИЛАТА

Оваа статија е осврт на кинеската иницијатива „Belt & Road“ која ја трансформира поморската трговија. Но, тоа е само дел

Повеќе

ВО ГОЛЕМ ДЕЛ СУСПЕНДИРАН ПАТНИЧКИОТ ПРЕВОЗ КОН И ОД КИНА ОД СТРАНА НА ПРЕВОЗНИТЕ ОПЕРАТОРИ

Се поголем број авиокомпании ги откажуваат летовите кон Кина заради избувнувањето на коронавирусот. Досега вирусот предизвика повеќе од 130 смртни

Повеќе