ВО КИНА ИСПЛОВИ ПРВИОТ АВТОНОМЕН КОНТЕЈНЕРСКИ БРОД

По неколкумесечно опширно тестирање, Шандонг Порт Груп го лансираше контејнерскиот брод од 300 TEU ZHI FEI , управуван од Navigation

Повеќе

КОНТЕЈНЕРСКОТО ПРИСТАНИШТЕ ВО ШАНГАЈ ПОВЕЌЕ НЕ МОЖЕ ДА БИДЕ ВО ЧЕКОР СО РАКУВАЊЕТО СО СТОКАТА ПОРАДИ КОРОНА МЕРКИТЕ

Шангај е најважната точка за претовар на стоки до и од Кина. Но, во огромното пристаниште во Шангај, управувањето со

Повеќе

КОРОНА ЗАКЛУЧУВАЊЕТО ВО ШАНГАЈ СЕ ПРОДОЛЖУВА НА НЕОДРЕДЕНО ВРЕМЕ

Заклучувањето во Шангај е продолжено на неодредено време, потег што фрла дополнителна несигурност врз кинеските ланци на снабдување, бидејќи се

Повеќе

АЗИСКИТЕ БРОДОВЛАСНИЦИ СЕ ПРЕД ЕВРОПСКИТЕ

Кинеските компании ја удвоија својата флота за десет години и станаа втор најголем фактор во бродскиот прекуокеански транспорт. Според најновиот

Повеќе

EAST-WEST GATE ЈА ЗАВРШУВА ИЗГРАДБАТА НА ИНТЕРМОДАЛНИОТ ТЕРМИНАЛ НА УНГАРСКО-УКРАИНСКАТА ГРАНИЦА

Унгарија сака да се врати на светската мапа на логистиката, како Украина ќе го искористи тоа? Според железничкиот магазин Railway

Повеќе

ИЗВЕШТАЈ: ЗГОЛЕМЕНИТЕ ЦЕНИ НА КОНТЕЈНЕРСКИТЕ БРОДОВИ ЈА ПРАВАТ КИНА НАЈДОБАР СОПСТВЕНИК НА БРОДОВИ ПО ВРЕДНОСТ

Според консултантската компанија VesselsValue, Кина стана најголемата нација во светот, сопственик на бродови според вредноста на флотата, менувајќи го долгогодишниот

Повеќе

ДАЛИ ЦЕНИТЕ НА КОНТЕЈНЕРСКИОТ ТРАНСПОРТ ЌЕ СЕ ВРАТАТ НА НИВОТО ПРЕД КОРОНАТА?

Зголемената побарувачка за цела лепеза на стоки, недостигот на контејнери, пренатрупани пристаништа, премалку бродови, но и тешкотиите во обезбедувањето работна

Повеќе

РС МАКЕДОНИЈА/КИНА: ПРВИОТ КОНТЕЈНЕРСКИ ИЗВОЗ СО ВОЗ ОД НАШАТА ЗЕМЈА ЗАМИНА ЗА КИНА

Железничкиот транспорт станува се поважен и конкурентен начин на транспорт помеѓу Европа и Далечниот исток. Се предвидува дека новите железнички

Повеќе

КИНЕСКАТА СТРАТЕГИЈА „НУЛТА-КОВИД“: НОВ УДАР ЗА СВЕТСКАТА ТРГОВИЈА

Кинеското раководство е решено да го потисне секое жариште на короната – масовни тестирања, строг карантин, остри мерки. Со овие

Повеќе

УШТЕ ЕДЕН УДАР ВРЗ ВОЗДУШНИОТ ТОВАРЕН ПРЕВОЗ

Ковид епидемијата предизвикува нови задоцнувања и метеж на аеродромите во Кина. Во последните неколку недели, случаите на Ковид во Кина

Повеќе