НАМАЛУВАЊА НА ЦЕНИТЕ НА ROLA ВОЗОВИТЕ ПРЕКУ КОРИДОРОТ БРЕНЕР

Групација на Реил Карго (Rail Cargo Group) ги намалува цените на Rolling Road (ROLA), возови за превоз на камиони, започнувајќи

Повеќе

ЕМАНУЕЛ МАКРОН ГО НАЈАВИ ВРАЌАЊЕТО НА НОЌНИТЕ ВОЗОВИ

Претседателот на Франција, Емануел Макрон, „сака повторно да ги врати ноќните возови“ кои беа напуштени од страна на SNCF пред

Повеќе

ВРАЌАЊЕ НА СОСТОЈБАТА ВО ЈАВНИОТ ТРАНСПОРТ КАКО ПРЕД ПОЧЕТОКОТ НА ПАНДЕМИЈАТА

Првиот и најважен чекор е да се надмине перцепцијата дека јавниот превоз е опасен и да се нагласи дека може

Повеќе

ХИТАЧИ РЕЈЛ И ХИПЕРДРАЈВ ГИ ЗДРУЖУВААТ СИЛИТЕ ЗА ДА РАЗВИЈАТ ТЕХНОЛОГИЈАТА НА БАТЕРИИ ЗА ВОЗОВИ

Ексклузивниот договор помеѓу Hitachi Rail и Hyperdrive Innovation ќе овозможи компаниите да развијат батерии кои ќе ги напојуваат возовите со

Повеќе

СЕ ПОВЕЌЕ ПОШТЕНСКИ ПРАТКИ ОД КИНА ЗА ЕВРОПА СО ВОЗ

Транспортот е во организација на руската компанија ОТЛК ЕРА. Главните градови во Кина од кои заминуваат контејнерите со пошта се

Повеќе

ЖЕЛЕЗНИЧКАТА МРЕЖА ЗА ГОЛЕМИ БРЗИНИ ЌЕ ЈА ОЖИВЕЕ ЕВРОПА

Како што пишуваме, глобалниот пакет на јавни и приватни инвестиции во висина од 2 трилиони евра е проектиран од ЕУ

Повеќе

НЕМА ВЕЌЕ „БУЧНИ“ ВОЗОВИ ОД СЛЕДНИОТ МЕСЕЦ ВО ШВАЈЦАРИЈА

Започнувајќи од 1 јули, Швајцарија ќе ја спроведе забраната за употреба на железнички вагони со сопирачки влошки од леано железо.

Повеќе

ПОСЛЕ НЕКОЛКУ ГОДИНИ УСОГЛАСУВАЊА, 4. ЖЕЛЕЗНИЧКИ ПАКЕТ Е ПРИФАТЕН ВО СИТЕ ЗЕМЈИ НА ЕУ

Денес, уште пет земји-членки се усогласија со техничкиот столб на 4. железнички пакет донесен 2016 година: честитки до Германија, Данска,

Повеќе

РЕКОРДЕН БРОЈ НА УСЛУГИ ВО ЖЕЛЕЗНИЧКИОТ ТОВАРЕН ПРЕВОЗ ПОМЕЃУ СИЈАН И ЕВРОПА

Скоро два милиони тони товар се транспортирани помеѓу Сијан и Европа, бидејќи побарувачката за железница е зголемена како резултат на

Повеќе