АВИОКОМПАНИИТЕ ОД БЛИСКИОТ ИСТОК СЕ СВЕДОЦИ НА ДРАМАТИЧЕН ПАД НА ПОБАРУВАЧКАТА ЗА 82,3% ВО ЈАНУАРИ

Најновите податоци од IATA откриваат дека капацитетот паднал за 67,6% на годишно ниво и факторот на оптоварување се намалил за

Повеќе

ЦЕНИТЕ ПРЕВИСОКИ ЗА ВОЗДУШЕН ТРАНСПОРТ НА МЕДИЦИНСКИ ПРОИЗВОДИ

Шпедитерите ги обвинуваат карго авиокомпаниите дека бараат 13 долари/кг за превоз на пратки со медицински производи од Кина до Европа,

Повеќе

УШТЕ ЕДЕН УДАР ЗА АВИОКОМПАНИИТЕ ПОСЛЕ ЗАБРАНАТА ИЗДАДЕНА ОД ТРАМП ЗА ПАТУВАЊЕ ОД САД ВО ЕВРОПА

Претседателот Доналд Трамп изјави дека ќе ги прекине сите патувања од многу европски земји во очајнички напор да го запре

Повеќе

ЕУРОВИНГС ЗАВРШУВА СО УСЛУГИТЕ НА РЕЛАЦИЈА ПРИШТИНА – КЕЛН

Нискобуџетната авиокомпанија  Еуровингс (Eurowings) нема да ги продолжи своите сезонски летови помеѓу Приштина и Келн оваа летна сезона. Ова е

Повеќе

ВО ГОЛЕМ ДЕЛ СУСПЕНДИРАН ПАТНИЧКИОТ ПРЕВОЗ КОН И ОД КИНА ОД СТРАНА НА ПРЕВОЗНИТЕ ОПЕРАТОРИ

Се поголем број авиокомпании ги откажуваат летовите кон Кина заради избувнувањето на коронавирусот. Досега вирусот предизвика повеќе од 130 смртни

Повеќе

ПРВИТЕ ДЕСЕТ НАЈПРОМЕТНИ АЕРОДРОМИ ВО СВЕТОТ СО КАРГО ПРЕВОЗ

Со овој напис ќе ги сумираме аеродромите кои претовариле најголема количина на пратки по метрички тон. Следниот список се заснова

Повеќе