MSC ОБЈАВИ НОВИ ЦЕНИ НА ПРЕВОЗ ОД ЕВРОПА

MSC Mediterranean Sea Shipping Company С.А. ги објавува следниве бродарски цени започнувајки од 1 август 2019 година до понатамошно известување.

Западен Медитеран, Јадран, Израел, Скандинавија, Балтик за САД

Сите цени се во американски долари, освен ако не е поинаку наведено

Горенаведените цени се предмет на:

PCS (Користење на панамски канал) кога е применливо: USD 260 / Контејнер

CSF (CARRIER SECURITY FEE):  11 УСД / контејнер

Западен Медитеран, Јадран, Израел, Скандинавија, Балтик за Кариби

Сите цени се во американски долари, освен ако не е поинаку наведено

Горенаведените цени се предмет на:

-CSF (CARRIER SECURITY FEE): УСД 11/контејнер – ЕУР 9/контејнер

Европа за Канада

Горенаведените стапки вклучуваат Base Rate (i.e. ocean freight rate) и Peak Season Surcharge (PSS), доколку ги има, подлежат на:

-CSF (CARRIER SECURITY FEE): УСД 11/контејнер

Европа за Мексико

Горенаведените стапки вклучуваат Base Rate (i.e. ocean freight rate) и Peak Season Surcharge (PSS), доколку ги има, подлежат на:

-CSF (CARRIER SECURITY FEE): УСД 11/контејнер

Новите цени почнуваат да важат од 1.8.2019 година

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *