КАТАР EРВЕЈС КАРГО ЈА ЗАЈАКНУВА СВОЈАТА ПОЗИЦИЈА НА ПАЗАРОТ ВО ЦЕНТРАЛНА И ИСТОЧНА ЕВРОПА

„Катар ервејс карго“ најавува зајакнување на своето присуство во регионот на Централна и Источна Европа, што претставува се поважен пазар

Повеќе

ОДБОРОТ НА ЕРБАС ГО ОДОБРИ РАЗВОЈОТ НА ТОВАРНИOT АВИОН А350

„Ербас“ обезбеди одобрение од Управниот одбор за развој на товарна верзија на авионот А350, додека компанијата се подготвува за засилување

Повеќе

УШТЕ ЕДЕН УДАР ВРЗ ВОЗДУШНИОТ ТОВАРЕН ПРЕВОЗ

Ковид епидемијата предизвикува нови задоцнувања и метеж на аеродромите во Кина. Во последните неколку недели, случаите на Ковид во Кина

Повеќе

ТОП 25 СВЕТСКИ АВИОКАРГО ПРЕВОЗНИЦИ

Најновите годишни податоци од консултантската компанија „Армстронг и Асошиејтс“ (А&А) ги потенцираат постојаните промени на пазарот на товарни превози во

Повеќе

БЛИЦ ДОСТАВА: СНАБДУВАЧКИОТ ГИГАНТ АМАЗОН САКА ДА ГО ОДРЖИ ВЕТУВАЊЕТО ЗА 30-МИНУТНА ДОСТАВА

Само половина час од нарачката до испораката: Тоа е одличната идна визија на шефот на Амазон, Џеф Безос. За таа

Повеќе

ИЗВЕШТАЈ НА ИАТА ЗА АВИО КАРГО ПРЕВОЗОТ ВО СЕПТЕМВРИ – КОВИД-19 СÈ УШТЕ ГО ПОГОДУВА АВИО ПРЕВОЗОТ

Последниот извештај на ИАТА за авионскиот товарен превоз покажува дека глобалната побарувачка за карго транспорт во септември 2020 година е

Повеќе

ВОЗДУШНИОТ ТОВАРЕН ПРЕВОЗ ПРОДОЛЖУВА ДА СЕ НАМАЛУВА

И покрај малото подобрување на глобалниот пазар на воздушен сообраќај, капацитетот останува недоволен за задоволување на побарувачката. Ова го покажуваат

Повеќе

НЕОБИЧЕН АВИОСООБРАЌАЈ ПО АЕРОДРОМИТЕ ВО РЕГИОНОТ ПОРАДИ КОРОНАВИРУСОТ

Поголемиот дел од аеродромите низ регионот се затворени за комерцијални услуги во текот на изминатиот месец, меѓутоа, карго-операциите и специјалните

Повеќе