ПОШТА СЛОВЕНИЈА ЈА ТЕСТИРАШЕ ИСПОРАКАТА НА ПРАТКА СО БЕСПИЛОТНО ЛЕТАЛО

Пошта Словенија го изведе првиот тест-лет со беспилотно летало, со што ја испорача пратката до поштата во Вршич на Крањска

Повеќе

СНАБДУВАЧКИ ЛАНЕЦ: КАКО НЕДОСТАТОКОТ НА ПЕРСОНАЛ ВО ТРАНСПОРТОТ И ДИСТРИБУЦИЈАТА ВЛИЈАЕ НА СТАРБАКС

Недостаток на кадар во областа на транспортот е закана за ланците на снабдување во различни индустрии. Старбакс, еден од најпознатите

Повеќе

НА ЕВРОПА И ТРЕБААТ 8,6 МИЛИОНИ КВАДРАТНИ МЕТРИ ДОПОЛНИТЕЛЕН МАГАЦИНСКИ ПРОСТОР

Според неодамнешниот извештај на Савилс, помеѓу 2021 и 2025 година на компаниите што работат во областа на испорака на пакети

Повеќе

ЛИДЛ И АЛДИ СЕ СООЧУВААТ СО ПРЕДИЗВИЦИ ВО СИНЏИРОТ НА СНАБДУВАЊЕ ПОСЛЕ НЕСРЕЌАТА ВО СУЕЦ

Добро познатите германски ланци на супермаркети „Алди“ и „Лидл“, страдаат од тесни грла во испораката не само предизвикани од пандемијата

Повеќе

МАЈКЛ НУТО ОД ПТВ ГРУП ОБЈАСНУВА КАКО Е-ВОЗИЛАТА И ПАМЕТНИТЕ ГРАДОВИ МОЖАТ ДА ГИ НАПРАВАТ ПОЗЕЛЕНИ СИНЏИРИТЕ НА СНАБДУВАЊЕ

Нарушувањето предизвикано од коронавирус во последните 12 месеци влијае врз логистичката индустрија, која се повеќе го насочува својот фокус кон

Повеќе

УНГАРСКИ ТОВАРЕН ХАБ ВО СЛУЖБА НА ЈАДРАНСКИОТ КОРИДОР

Унгарската влада во спработка со компаниите за интермодален транспорт Хамбургер Хафен и Логистик Метранс потпишаа договор за изградба на товарен

Повеќе

ПОЗАЈМЕНО ИНТЕРВЈУ: „ОНИЕ КОИ ГИ КОНТРОЛИРААТ СВЕТСКИТЕ ЛОГИСТИЧКИ ЛАНЦИ, ЈА КОНТРОЛИРААТ СВЕТСКАТА ЕКОНОМИЈА“

Европската Комисија проценува дека ЕУ заостанува во инвестиции во споредба со САД и Кина околу 190 милијарди евра годишно. Под

Повеќе

ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ ЗОШТО ДА КОРИСТИТЕ НАДВОРЕШНА ЛОГИСТИЧКА КОМПАНИЈА

„Достапната постапка на подготовка, примена, како и управување со ефективно движење, како и складирањето на стока од произвоството до крајниот

Повеќе

WBIF 30-ТИ СОСТАНОК НА ГРУПАТА НА ФИНАНСИЕРИ НА ПРОЕКТИ, САМИТ НА ЗАПАДЕН БАЛКАН ВО СОФИЈА

Инвестицискиот фонд на Западен Балкан (WBIF) го одржа својот 30-ти состанок на Групата на финансиери на проекти (PFG) на 10

Повеќе