РЕЛОКАЦИЈАТА И РЕСТРУКТУИРАЊЕТО НА СИНЏИРИТЕ ЗА СНАБДУВАЊЕ ЌЕ ПОМОГНЕ ДА СЕ ОПОРАВИ СИСТЕМОТ ЗА ВРЕМЕ ПО ПАНДЕМИЈАТА

Релокацијата во одредни индустрии како на пример собирање на поголеми залихи на производи и компоненти за производство и диверзифицирање на

Повеќе

КАКО БУМОТ НА Е-ТРГОВИЈАТА ВЛИЈАЕШЕ ВРЗ СИНЏИРИТЕ НА СНАБДУВАЊЕ

Развојот на е-трговијата има се поголемо влијание врз логистичкиот пазар. Во секторот за е-трговија, пазарот се зголеми за 16% во

Повеќе

АМАЗОН КОРИСТИ ПАМЕТЕН СИСТЕМ ДА ГИ „СЛЕДИ“ СВОИТЕ ВРАБОТЕНИ И ДА ОВОЗМОЖИ ОДРЖУВАЊЕ НА СОЦИЈАЛНА ДИСТАНЦА ВО ПЕРИОД НА ПАНДЕМИЈА ОД КОВИД 19

Амазон започна да користи систем за следење (AI-powered tracking system) на далечина во некои од своите магацини и канцеларии. Паметниот

Повеќе

НОВИОТ ЛИДЕР СЕ ИСКАЧИ ЗА 4 ПОЗИЦИИ НАГОРЕ НА СКАЛАТА ТОП 25 НА СНАБДУВАЧКИ ЛАНЦИ

Ова е ново издание на Топ 25 рангот на снабдувачки ланци. Оваа година, Сиско Систем (Cisco System) го зазеде првото

Повеќе

КИНЕСКИТЕ ФАБРИКИ СЕ ОПОРАВУВААТ, НО ГЛОБАЛНИОТ ЛАНЕЦ НА СНАБДУВАЊЕ СЕ УШТЕ Е ВО ШОК

Економските експерти вложија голема надеж дека во моментот кога кинеските фабрики ќе започнат со производство, се ќе се врати во

Повеќе

ИТАЛИЈАНСКИ АРХИТЕКТИ ДИЗАЈНИРААТ ОДДЕЛ ЗА ИНТЕНЗИВНА НЕГА КОРИСТЕЈЌИ КОНТЕЈНЕРИ ЗА ТРАНСПОРТ

Италијанските архитекти Карло Рати и Итало Рота се здружија со инженерското студио Jacobs и дигиталното студио Squint / Opera за

Повеќе

МНОГУ ЕВРОПСКИ ОРГАНИЗАЦИИ И АСОЦИЈАЦИИ СО ПОДДРШКА И ПРИЗНАВАЊЕ НА ТРАНСПОРТНИОТ СЕКТОР

Вчера со отворено писмо се обратија околу 20 транспортни организации и асоцијации од цела Европа, со цел да ја истакнат

Повеќе