СОФИЈА КУПУВА ПОВТОРНО УПОТРЕБУВАНИ ТРАМВАИ ОД ПРАГА

БУГАРИЈА: Софискиот градски транспортен оператор „Електротранспорт“ прими нова испорака на уште 15 ČKD Type T6A5 употребувани трамваи од Прага во вредност од 5 · 69 милиони чешки корони, односно околу 216.000 евра.

Трамваите што датираат од 1995-97 година беа вишок и ставени во резерва во главниот град на Чешка по доставата на голем број трамваи од типот  Škoda  Transport 14T и 15T со низок праг.

Едно од 15-те ќе се користи за резервни делови, додека другите 14 ќе ги заменат поранешните доделени трамваи од Лајпциг, Татра Т4Д и Б4Д, кои датираат од 1980-тите.

Софија купи 40 слични трамваи Т6А5 од Прага во периодот од април 2016 година до јуни 2019 година, од кои некои беа подложени на големо обновување.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *