НЕМА ВИСТИНСКИ НАПРЕДОК ВО ГЕНЕРАЛНИОТ ИНВЕСТИЦИСКИ ПЛАН НА COSCO ЗА ПИРЕЈСКОТО ПРИСТАНИШТЕ

Процесот на одобрување на инвестициите на Cosco во Пиреја е пренесен на новата влада, бидејќи Комисијата за планирање и развој на пристаништето (ESAL) условно го прифатила, но не го одобрила главниот инвестициски план за Пирејското пристаниште (OLP).

Во понеделникот ESAL, исто така, престана да ги прифаќа инвестициите во бродоградба или трговски центар, кој ќе биде отворен за пошироката јавност (не само за патниците во пристаништето), како и за сите инвестиции во планот за кои се смета Министерството за култура за надлежен орган за издавање на специфични одобренија.

Од ова стана јасно дека не се постигнати никакви решенија за одобрување на мастер планот, а средбата беше практично безуспешна, и покрај напорите на Министерството за бродарство да се најде решение за инвестицискиот план.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *