МСЦ (MSC) ВОВЕДЕ НАДОМЕСТОЦИ ЗА ПРЕКУМЕРНА ТЕЖИНА

Со цел да се оптимизира распределбата на своите бродови, MSC ја објави новата ставка за доплата на прекумерна тежина на товари од Азија до Северна Европа и ќе важи на 1 јуни 2019 година за да се оптимизира распределбата на нејзините бродови.

Надоместокот изнесува 100 долари за контејнер од 20 инчи, а ќе се примени за секој товар кој надминува 21 тон.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *