КУРИРСКИТЕ СЛУЖБИ И ОНЛАЈН ГИГАНТИТЕ СОРАБОТУВААТ ПРИ ИСПОРАКИТЕ

InPost ги проширува своите услуги на пазарот C2C за да обезбеди флексибилни опции за испорака за растечка продажба во е-трговијата.

Трговците на мало на eBay сега ќе имаат пристап до 2.500 шкафчиња за пакети на InPost, што ќе им овозможи да остават пакети во шкафчиња за подоцнежна испорака до домовите на купувачите.

Партнерството настанува по побарувачката од клиентите кои купуваат стоки во услови на недостиг од синџирот на снабдување.
Достапно 24/7 и лоцирано на места како што се железнички станици, бензински пумпи и продавници за намирници, вклучувајќи ги Tesco, Morrisons и Lidl, шкафчињата му даваат на продавачот , односно на купувачот да има поголема флексибилност кога ги остава или зема производите.

Преку 250 шкафчиња InPost во УК ќе бидат ко-брендирани со eBay за да го прослават партнерството.

Џејсон Таварија, извршен директор на InPost UK, коментираше: , флексибилна и штедлива на време е оваа опција за испорака која навистина функционира во тандем со нивните вообичаени рутински операции. Го гледаме ова само како прв чекор, бидејќи InPost постојано испорачува нови и возбудливи производи што компаниите како eBay можат да ги користат за да го подобрат животот на нивните купувачи и продавачи“.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *