ЕУ ПРЕВЗЕМА АКЦИЈА ПРОТИВ НАМАЛУВАЊЕ НА ПЛАТИТЕ ПОРАДИ ПОВРАТ НА КАМИОНИТЕ

Ако се доведе во прашање обврската за враќање на камионите, компаниите со поштенски сандачиња може да имаат корист. Возачите би останале во местата на работа, односно не би се вратиле во домицилот.

Пакетот за мобилност на ЕУ има за цел да ја направи поправедна конкуренцијата во патниот транспорт и да спречи експлоатација на возачите.

Адина Валеан, Министерот за транспорт од Романија, ги доведува во прашање правилата што се донесени размислувајќи дека на тој начин може да поттикне социјален дампинг и да го загрози угледот на бриселските органи.

На Валеан посебно и смета што шест пати годишно камионите ќе треба да се вратат во земјата во која се регистрирани. Затоа нарача да се изврши истражување и да се спроведе анкета кај компании и здруженија.

Воедно најави дека сака да претстави нов законодавен предлог пред да стапи на сила одредбата. Ова е сосема невообичаено и се толкува како клиентска политика. Покрај Бугарија и балтичките држави, Романија на крајот беше против компромисот за мобилност за кој макотрпно се преговараше пет години.

Литванија сака да тужи до ЕСП

Литванската влада во меѓувреме објави дека ќе тужи пред Европскиот суд на правдата (ЕСП) затоа што литванските транспортни компании се дискриминирани. Наспроти позадината дека големите камионски оператори како Гиртека, Влантана, Хегелман или Трансимекс ја вршат својата деловна активност во Литванија, земјата исто така ги отфрла новите правила за каботажа и време на возење и одмор.

Не само компаниите, туку и државата би се соочила со големи (даночни) загуби доколку се спроведат. Учеството на меѓународниот транспорт во вкупниот обем на транспорт на земјата е над 90 проценти.

Нема десегашно искуство со обврската за враќање на камионите

Претресот на Валеан, која е закажан за 25 септември, е неизбежно од чисто хипотетичка природа, бидејќи нема емпириски вредности со обврска да се врати.

Никој не знае како се одвива пазарот и реалното влијание може да се анализира само потоа. Критиката пристигнува од неколку страни.

„Може да се создаде впечаток дека прашањата се тенденциозни“, рече експерт на оваа тема во Брисел. Не само во Европскиот парламент, исто така и во Комисијата на ЕУ и меѓу 27-те комесари, пристапот на Валеан очигледно не е одобрен во многу случаи и интересот за нов законодавен предлог е веројатно слаб со оглед на претходните тешкотии.

Германските шпедитери се кристализираат

Исто така, има критики од претприемачи во Германија. „Само структурата наанкетата овозможува заклучок дека цели деловни модели се дизајнирани така што возачите треба да останат во возилата неколку недели без да го посетуваат нивниот дом“, изјавија од една средна компанија. Приближувањето на социјалните стандарди во земјите-членки би било далеку. Сојузната асоцијација за товарен транспорт, логистика и располагање (BGL) се сомнева во валидноста на резултатите, бидејќи прашањата понекогаш се неразбирливи и двосмислени.

Разбирање за Европската Комисија

Генералниот директор на DSLV Bundesverband Spedition und Logistik, Френк Хастер, ги разбира загриженоста на комисијата.

„Таа беше на мислење дека аспектот на еколошката ефикасност на патниот товарен транспорт не е доволно земен предвид“. Заради макроекономската и еколошката ефикасност, возните паркови треба да се користат индустриски деноноќно и со полн капацитет.

„Очигледно е дека оваа цел може да биде во спротивност со интересите на возачите“, рече тој. Бидејќи не е можно да му кажете на возачот каде да го помине своето слободно време, Европскиот парламент употреби легално возило „што го принудува камионот да се врати во земјата каде што е регистриран, така што возачот ќе се врати таму каде што е треба“.

ЕТФ: Не промовирајте компании за поштенско сандаче

Овој аргумент наидува на најсилно одбивање од Федерацијата на европските транспортни работници (ЕТФ).

„Оние кои навистина се грижат за животната средина можат да ја напуштат својата флота таму каде што всушност работат“, изјави претставникот на ЕТФ Кристина Тилинг. Тогаш, обврската за враќање не би претставувала проблем и возачите би добиле разумна плата. „Враќањето на камионите е најефикасен начин да се запрат компаниите со поштенски сандачиња“, нагласи таа. Сите институции на ЕУ едногласно се обврзаа да се борат против нив.

Транспортот вештачки поевтин

Можеби тоа се смени кога Адина Валеан ја презеде функцијата на 1 декември 2019 година. Но, Тилинг е убедена дека со тоа што патниот транспорт се прави вештачки поевтин преку експлоатацијата не го прави еколошки поприфатлив.

„Во вистински услови, тоа ќе покаже дали деловниот модел е исправен“. Во спротивно, железничкиот или интермодалниот транспорт исто така може да преземе задачи. „Во секој случај, апсурдно е ако сакате да промовирате компании со поштенски сандачиња во името на Зелениот договор.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *