ВО МАЈ ТРАНЗИТОТ НА КОНТЕЈНЕРИ ПРЕКУ ШАНГАЈ СЕ ЗГОЛЕМИ ЗА 3,6%

Според Шангај интернешнал порт (SIPG), пристаништето во Шангај во мај преработи 3,76 милиони TEU, што претставува пораст од 3,6% споредувајќи ги со 3,63 милиони TEU во истиот месец минатата година.

За првите пет месеци, транзитот на контејнери преку пристаништето во Шангај изнесуваше 17,80 милиони TEUs. Тоа значи зголемување од 5,2% од истиот период во 2018 година.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *