ПРИСТАНИШТАТА ВО ШАНГАЈ И ХАМБУРГ СТАНУВААТ ТЕСНИ ГРЛА

Податоците за поморскиот превоз што ги презентираше во вторникот „шефот“ на Kuehne + Nagel, Ве натера да седнете и да

Повеќе

СВЕТСКА ПРЕМИЕРА: ГЕРМАНСКИ ЖЕЛЕЗНИЦИ И СИМЕНС ГО ПРЕТСТАВИЈА ПРВИОТ АВТОМАТСКИ ВОЗ

Германски железници (ДБ) и Сименс Мобилити го развија првиот воз во светот кој автономно се движи во железничкиот сообраќај. Д-р

Повеќе

COSCO ВЛЕГУВА ВО СОПСТВЕНИЧКИОТ ДЕЛ НА КОНТЕЈНЕРСКИОТ ТЕРМИНАЛ ВО ХАМБУРГ

COSCO станува малцински акционер во контејнерскиот терминал Толерорт во Хамбург. Оваа трансакција ќе го зајакне Хамбург како централноевропски јазол за

Повеќе

ВО ХАМБУРГ СЕ ЗГОЛЕМУВА ПРЕВОЗОТ НА ХИНТЕРЛАНД КОНТЕЈНЕРИТЕ

Транспортот на контејнери со баржа од и до приштаништето во Хамбург се зголемува, како што се наведува во соопштението на

Повеќе