ЗАКРЕПНУВАЊЕ НА НАЈГОЛЕМОТО ЕВРОПСКО ПРИСТАНИШТЕ ВО ПРВИОТ КВАРТАЛ ОД 2021 ГОДИНА

Најголемото европско пристаниште Ротердам, забележа зголемување на обемот на претоварен товар во првиот квартал, со што се сигнализира закрепнување на

Повеќе

БУГАРСКИТЕ, УНГАРСКИТЕ, ЛИТВАНСКИТЕ, ПОЛСКИТЕ И РОМАНСКИТЕ ЗДРУЖЕНИЈА ЗА ПРЕВОЗ ГИ ПОДДРЖУВААТ ПРОМЕНИТЕ НА ПАКЕТОТ ЗА МОБИЛНОСТ

Во февруари, Европската унија соопшти дека ќе влезе во разговори со земјите-членки, Парламентот на ЕУ и „сите засегнати страни“, откако

Повеќе

КИНЕСКИТЕ ЖЕЛЕЗНИЦИ ГИ ОБЈАВИЈА ПОДАТОЦИТЕ НА ПРЕВОЗ ЗА 2020 ГОДИНА

Кинеските национални железници (ЦР) објавија вкупно 2,166 милијарди патнички патувања во 2020 година, што е за 39,4% помалку од 3,578

Повеќе

ШЕСТ ТРАНСПОРТНИ ТРЕНДОВИ ШТО ТРЕБА ДА СЕ СЛЕДАТ ВО 2021 ГОДИНА

Во 2020 година се забележани значителни промени во транспортот, некои се поголеми, други помали. Во продолжение ќе претставиме голем број

Повеќе

ОНТАРИО ДАДЕ СОГЛАСНОСТ ЗА ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА YONGE NORTH МЕТРОТО

Регионалната општина на Јорк и провинцијата Онтарио во Канада потпишаа прелиминарен договор за продолжување на метрото „Јонг – Север“. Прелиминарниот

Повеќе