ВООДУШЕВАЧКИОТ БРЕГ НА АМАЛФИ

Амалфи, град и архиепископско седиште, регион Кампанија, јужна Италија. Лежи во клисурата на долината Мулини, покрај заливот Салерно, југоисточно од

Повеќе

НАЈДОЛГАТА ЖЕЛЕЗНИЧКА ЛИНИЈА ВО СВЕТОТ ОД ЛИСАБОН ДО САЈГОН СО ВОЗ

Има нешто навистина посебно и неизмерно романтично во патувањето со воз. Обично велат дека станува збор за авантура што останува

Повеќе

РЕНЕСАНСНИОТ СКАПОЦЕН КАМЕН ВО СРЦЕТО НА ИТАЛИЈА – ФИРЕНЦА

Најпозната по својата прочуена катедрала, Дуомо, нејзината купола и благородното семејство Медичи. Сепак, малкумина знаат дека истата катедрала е меѓу

Повеќе

ЗОШТО ТРЕБА И КАКО МОЖЕТЕ ДА ДОЈДЕТЕ НА КРИТ

Продолжуваме со серијалот „Патуваме“, денешната дестинација е грчкиот остров Крит (Crete-Κρήτη). Крит, најголемиот остров во Грција, познат по својот разновиден

Повеќе