ГЛОБАЛНИТЕ ЛАНЦИ ЗА СНАБДУВАЊЕ ИСПРАЌААТ СОС СИГНАЛ

Коалицијата на транспортни асоцијации ги предупреди светските лидери дека ланците за снабдување се соочуваат со неуспех доколку нема да можат

Повеќе

СНАБДУВАЧКИ ЛАНЕЦ: КАКО НЕДОСТАТОКОТ НА ПЕРСОНАЛ ВО ТРАНСПОРТОТ И ДИСТРИБУЦИЈАТА ВЛИЈАЕ НА СТАРБАКС

Недостаток на кадар во областа на транспортот е закана за ланците на снабдување во различни индустрии. Старбакс, еден од најпознатите

Повеќе

ВИРТУЕЛЕН СИМПОЗИУМ: „ИДНИНАТА СО УПРАВУВАЊЕ НА ТОВАРОТ И ЛАНЦИТЕ НА СНАБДУВАЊЕ“

Секретарот на Министерството за транспорт на САД, Илејн Чао, сенаторот Бен Карден и преставникот Сем Грејвс се дел од гостите

Повеќе

РЕЛОКАЦИЈАТА И РЕСТРУКТУИРАЊЕТО НА СИНЏИРИТЕ ЗА СНАБДУВАЊЕ ЌЕ ПОМОГНЕ ДА СЕ ОПОРАВИ СИСТЕМОТ ЗА ВРЕМЕ ПО ПАНДЕМИЈАТА

Релокацијата во одредни индустрии како на пример собирање на поголеми залихи на производи и компоненти за производство и диверзифицирање на

Повеќе

КАКО БУМОТ НА Е-ТРГОВИЈАТА ВЛИЈАЕШЕ ВРЗ СИНЏИРИТЕ НА СНАБДУВАЊЕ

Развојот на е-трговијата има се поголемо влијание врз логистичкиот пазар. Во секторот за е-трговија, пазарот се зголеми за 16% во

Повеќе