„ДРЗОК И ВИЗИОНЕРСКИ“: ЕВРОПРАТЕНИЦИТЕ БАРААТ „МАСИВЕН“ 2 ТРИЛИОНИ ЕВРА ВРЕДЕН ПАКЕТ ЗА ЗЕЛЕНО ОБНОВУВАЊЕ НА ЕУ

Европскиот парламент усвои резолуција со која се бара формирање Фонд за опоравување од коронавирусот на ЕУ, а воедно ги дава

Повеќе

КРИЗАТА ГО ПОГОДУВА И ЖЕЛЕЗНИЧКИОТ ПРЕВОЗ

Пандемијата на коронавирус најверојатно озбилно ќе влијае на железничките оператори, сопствениците на возила и секторот за производство на железничка опрема.

Повеќе

ПРОДАЖБАТА НА ВЕЛОСИПЕДИ КАЈ АМЕРИКАНЦИТЕ ЗГОЛЕМЕНА ПОРАДИ КОРОНАВИРУСОТ

Додајте го стравот во списокот на причини поради кои луѓето возат велосипеди. „Имам 51 година и здрав сум, но не

Повеќе

ГЕРМАНСКИОТ ЛУФТВАФЕ ИСПРАТИ ЕРБАС А310 ВО ИТАЛИЈА ЗА ДА ПОМОГНЕ ВО БОРБАТА СО КОВИД19

Во текот на последните неколку недели, бројни авиокомпании ги нудат своите комерцијални авиони за борба против пандемијата КОВИД 19. Помошта

Повеќе

ФРАНЦУСКИОТ БРЗ ВОЗ ТЖВ ПРЕМЕСТУВА ПАЦИЕНТИ СО КОВИД 19 ВО ПОМАЛЦЕ ПОГОДЕНИТЕ ПОДРАЧЈА

Националниот железнички оператор адаптира еден од брзите TGV  возови за да префрли 20 пациенти со Ковид 19 од Стразбур во

Повеќе

ЖЕЛЕЗНИЧКИОТ КОНТЕЈНЕРСКИ ПРЕВОЗ СЕ ЗГОЛЕМУВА МЕЃУ АЗИЈА И ЕВРОПА

Железничкиот контејнерски превоз меѓу Азија и Европа се враќа во нормала, помагајќи да се спречат тесните грла во снабдувањето на

Повеќе

АЖУРИРАНИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ОГРАНИЧУВАЊАТА НА ДВИЖЕЊЕТО ВО ЕВРОПА НА ДЕН 20.03.2020 Г.

После воведувањето на забраната за влез на странски државјани во ЕУ од страна на Европската комисија, состојбите по граничните премини

Повеќе

ИЗВЕСТУВАЊА ВО ВРСКА СО ОГРАНИЧУВАЊАТА ВО СООБРАЌАЈОТ НИЗ ЕВРОПА ПОРАДИ КОВИД-19, ДЕН 18.3.2020 08:00

Состојбите на копнените гранични премини низ Европа постојано се менуват што го оневозможува патувањето до/од нашата земја со сите превозни

Повеќе

ВО ИТАЛИЈА И ШПАНИЈА ЗАБРАНАТА ЗА РЕКРЕАТИВНОТО ВОЗЕЊЕ ВЕЛОСИПЕД, ЕДНА ОД МЕРКИТЕ ПРОТИВ КОРОНАВИРУСОТ

Во период на светска пандемија на коронавирус, се преземаат драстични мерки за заштита на граѓаните. Меѓу нив е и мерката

Повеќе

ПРЕПОРАКИ НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО ЗА ПРЕВОЗНИЦИТЕ КОИ ПАТУВААТ ВО СРЕДНО И ВИСОКО РИЗИЧНИТЕ ЗЕМЈИ

На последната седница на Владата,одржана на ден 16.3.2020 г., беа прифатени Препораките на Министерството за здравство за превозниците кои патуваат

Повеќе