ПРИКАЗНАТА ЗА МАЛКОМ МЕКЛИН – ОСНОВОПОЛОЖНИКОТ НА ИНТЕРМОДАЛНИОТ ТРАНСПОРТ

Концептот на интермодален контејнер прв го предложил Меклин. Неговата идеја за „голема кутија“, која направи револуција во управувањето со товарот

Повеќе

ВО РАМКИТЕ НА ТЕРМИНАЛОТ НА ПАНЧЕВАЧКОТО ПРИСТАНИШТЕ НА ДУНАВ, ПУШТЕН ВО УПОТРЕБА СИСТЕМ ЗА АВТОМАТСКИ ПРЕТОВАР НА ЖИТАРИЦИ ВО КОНТЕЈНЕР

Од почетокот на оваа недела во рамките на речното пристаниште во Панчево, а по завршувањето на инсталацијата и инспекцијата, официјално

Повеќе

КОМПАНИЈАТА ТРАНСАГЕНТ УСПЕШНО ГО ЗАВРШИ ПРОЕКТОТ „ЕЛЕКТРИФИКАЦИЈА НА ЖЕЛЕЗНИЧКИ ВАГОНИ ЗА ТРАНСПОРТ НА КОНТЕЈНЕРИ – ЛАДИЛНИЦИ“

Во април 2017 година, транспортната компанија Трансагент ДОО од Ријека во соработка со Технички факултет на Универзитетот во Риека започнаа

Повеќе

ВО ХАМБУРГ СЕ ЗГОЛЕМУВА ПРЕВОЗОТ НА ХИНТЕРЛАНД КОНТЕЈНЕРИТЕ

Транспортот на контејнери со баржа од и до приштаништето во Хамбург се зголемува, како што се наведува во соопштението на

Повеќе

ВО МАЈ ТРАНЗИТОТ НА КОНТЕЈНЕРИ ПРЕКУ ШАНГАЈ СЕ ЗГОЛЕМИ ЗА 3,6%

Според Шангај интернешнал порт (SIPG), пристаништето во Шангај во мај преработи 3,76 милиони TEU, што претставува пораст од 3,6% споредувајќи

Повеќе