ПРОДАЖБАТА НА ВЕЛОСИПЕДИ КАЈ АМЕРИКАНЦИТЕ ЗГОЛЕМЕНА ПОРАДИ КОРОНАВИРУСОТ

Додајте го стравот во списокот на причини поради кои луѓето возат велосипеди. „Имам 51 година и здрав сум, но не

Повеќе

АЖУРИРАЊА ВО СООБРАЌАЈОТ- ДОПОЛНЕНИЈА НА МЕРКИТЕ ВО ТУРЦИЈА, РОМАНИЈА И ГРЦИЈА

Минатата недела некои земји од регионот извршија дополненија и измени во заштитните мерки од коронавирусот што влијаат на вршењето на

Повеќе

ВО БОРБАТА ПРОТИВ КОВИД 19, АУДИ И ФОЛКСВАГЕН НАПРАВИЈА ГОЛЕМИ ГЕСТОВИ

Многу луѓе и компании прават интересни гестови за борба против пандемијата на коронавирусот, а во целото неформално движење се вклучија

Повеќе

ВО СРБИЈА УКИНАТИ СЕ КАМИОНСКИТЕ ТРАНЗИТНИ КОНВОИ И ПОЛИЦИСКАТА ПРИДРУЖБА

Српската министерка за градежништво, транспорт и инфраструктура, Зорана Михајловиќ објави дека од вчера, 02.04.2020 г. е укината полициската придружба на

Повеќе

ЕВРОПА ЌЕ СЕ СООЧИ СО ИНВЕСТИЦИСКА КРИЗА ВО ЖЕЛЕЗНИЧКИОТ СЕКТОР

Европската железничка индустрија предупредува на инвестициска криза во проектите наменети за железниците, доколку постојното законодавство за финансирање на ЕУ не

Повеќе

ВЕЛОСИПЕДОТ ГЛАВНА АЛАТКА ВО МЕРКИТЕ НА СОЦИЈАЛНОТО ДИСТАНЦИРАЊЕ

Како коронавирусната криза го менува урбаниот транспорт, некои градови градат велосипедски патеки и ги оставаат отворени продавницте за велосипеди. Еве

Повеќе

ГЕРМАНСКИОТ ЛУФТВАФЕ ИСПРАТИ ЕРБАС А310 ВО ИТАЛИЈА ЗА ДА ПОМОГНЕ ВО БОРБАТА СО КОВИД19

Во текот на последните неколку недели, бројни авиокомпании ги нудат своите комерцијални авиони за борба против пандемијата КОВИД 19. Помошта

Повеќе

ДАЛИ ЈАВНИОТ ТРАНСПОРТ ВО НАШИОТ ГРАД Е МНОГУ РАНЛИВ НА КОВИД 19?

Јавниот транспорт во нашиот град е многу ранлив на појава на вируси како што е глобалната пандемија на коронавирусот, КОВИД-19.

Повеќе

ИЗВЕСТУВАЊА ВО ВРСКА СО ОГРАНИЧУВАЊАТА ВО СООБРАЌАЈОТ НИЗ ЕВРОПА ПОРАДИ КОВИД-19, ДЕН 18.3.2020 08:00

Состојбите на копнените гранични премини низ Европа постојано се менуват што го оневозможува патувањето до/од нашата земја со сите превозни

Повеќе

ВО ИТАЛИЈА И ШПАНИЈА ЗАБРАНАТА ЗА РЕКРЕАТИВНОТО ВОЗЕЊЕ ВЕЛОСИПЕД, ЕДНА ОД МЕРКИТЕ ПРОТИВ КОРОНАВИРУСОТ

Во период на светска пандемија на коронавирус, се преземаат драстични мерки за заштита на граѓаните. Меѓу нив е и мерката

Повеќе