ЕВРОПСКИОТ ПАРЛАМЕНТ ГО УСВОИ ИНСТРУМЕНТОТ ЗА ПОВРЗАНА ЕВРОПА

Инструментот ќе понуди финансирање на транспортни, енергетски и дигитални проекти, вклучително и Rail Baltica, инфраструктура за полнење на алтернативни горива

Повеќе

ЕВРОПСКА ГОДИНА НА ЖЕЛЕЗНИЦАТА 2021 ГОДИНА – НЕФОРМАЛЕН ДОГОВОР СО ЕВРОПСКИОТ ПАРЛАМЕНТ

Патувањето со железница е зелено, удобно и безбедно – и тоа ќе има клучна улога во напорите на ЕУ да

Повеќе

ДАЛИ ПОСЛЕДНИОТ ПАКЕТ ЗА МОБИЛНОСТ БАРА ФУНДАМЕНТАЛНИ ПРОМЕНИ?

„Согласно кризата настаната поради КОВИД 19, товарниот патен превоз која не снабдува со храна, заслужува пофалба, чесна и транспарентна дискусија

Повеќе