„ОД 31 ОКТОМВРИ ЖЕЛЕЗНИЧКИТЕ СТАНДАРДИ ЌЕ БИДАТ УНИФИЦИРАНИ НИЗ ЦЕЛА ЕВРОПА“

Комесарот за транспорт на ЕУ, Адина Валеан, најавува во „Винер цајтунг“ имплементација на железнички пакет ширум Европа. Европејците повторно се

Повеќе

РЕКОРДЕН БРОЈ НА УСЛУГИ ВО ЖЕЛЕЗНИЧКИОТ ТОВАРЕН ПРЕВОЗ ПОМЕЃУ СИЈАН И ЕВРОПА

Скоро два милиони тони товар се транспортирани помеѓу Сијан и Европа, бидејќи побарувачката за железница е зголемена како резултат на

Повеќе

ЕВРОПА ЌЕ СЕ СООЧИ СО ИНВЕСТИЦИСКА КРИЗА ВО ЖЕЛЕЗНИЧКИОТ СЕКТОР

Европската железничка индустрија предупредува на инвестициска криза во проектите наменети за железниците, доколку постојното законодавство за финансирање на ЕУ не

Повеќе

ЖЕЛЕЗНИЧКИОТ КОНТЕЈНЕРСКИ ПРЕВОЗ СЕ ЗГОЛЕМУВА МЕЃУ АЗИЈА И ЕВРОПА

Железничкиот контејнерски превоз меѓу Азија и Европа се враќа во нормала, помагајќи да се спречат тесните грла во снабдувањето на

Повеќе

АЖУРИРАНИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ОГРАНИЧУВАЊАТА НА ДВИЖЕЊЕТО ВО ЕВРОПА НА ДЕН 20.03.2020 Г.

После воведувањето на забраната за влез на странски државјани во ЕУ од страна на Европската комисија, состојбите по граничните премини

Повеќе

ИЗВЕСТУВАЊА ВО ВРСКА СО ОГРАНИЧУВАЊАТА ВО СООБРАЌАЈОТ НИЗ ЕВРОПА ПОРАДИ КОВИД-19, ДЕН 18.3.2020 08:00

Состојбите на копнените гранични премини низ Европа постојано се менуват што го оневозможува патувањето до/од нашата земја со сите превозни

Повеќе

ИЗВЕСТУВАЊА ВО ВРСКА СО ОГРАНИЧУВАЊАТА ВО СООБРАЌАЈОТ НИЗ ЕВРОПА ПОРАДИ КОВИД -19, ДЕН 17.3.2020 18:00

Состојбите на копнените гранични премини низ Европа постојано се менуват што го оневозможува патувањето до/од нашата земја со сите превозни

Повеќе

УШТЕ ЕДЕН УДАР ЗА АВИОКОМПАНИИТЕ ПОСЛЕ ЗАБРАНАТА ИЗДАДЕНА ОД ТРАМП ЗА ПАТУВАЊЕ ОД САД ВО ЕВРОПА

Претседателот Доналд Трамп изјави дека ќе ги прекине сите патувања од многу европски земји во очајнички напор да го запре

Повеќе

ПАТНИТЕ И ЖЕЛЕЗНИЧКИТЕ РУТИ НА НОВИОТ ПАТ НА СВИЛАТА

Оваа статија е осврт на кинеската иницијатива „Belt & Road“ која ја трансформира поморската трговија. Но, тоа е само дел

Повеќе