СТУДИЈА – КАКО САМОВОЗНИ ВОЗИЛА БИ ЈА ПРОМЕНИЛЕ МОСКВА?

Врз основа на анализа на сегашната состојба, истражувачи создадоа идни сценарија за Москва за да увидат како самовозните возила ќе

Повеќе

ЗГОЛЕМЕНАТА КОНТРОЛА ПО ПАТИШТАТА ВО ЕВРОПА ОД СТРАНА НА ТИСПОЛ ЗАПОЧНА ОД 10 ФЕВРУАРИ

Од понеделникот, 10 февруари во 01:00 до недела, 16 февруари 2020 година во 01:00 часот, Европската мрежа на сообраќајната полиција

Повеќе

СОВЕТИ ЗА БЕЗБЕДНОСТ ПРИ ПРЕМИНУВАЊЕ НА ЖЕЛЕЗНИЧКИ ПРЕМИН

Повод за овој текст е сообраќајната несреќа кај с. Ногаевци кога возило со кое организирано се превезувани лицата кои треба

Повеќе