НЕМА ВЕЌЕ „БУЧНИ“ ВОЗОВИ ОД СЛЕДНИОТ МЕСЕЦ ВО ШВАЈЦАРИЈА

Започнувајќи од 1 јули, Швајцарија ќе ја спроведе забраната за употреба на железнички вагони со сопирачки влошки од леано железо.

Повеќе

ВО ГРАДОВИТЕ, ПЕШАЧЕЊЕТО, ВОЗЕЊЕ ВЕЛОСИПЕД И ЈАВНИОТ ПРЕВОЗ ОСТАНУВААТ ПОЗЕЛЕНИ ОПЦИИ ЗА МОБИЛНОСТ

Овогодинешниот извештај за транспорт и животна средина „Првиот и последниот километар – клучот за одржлив градски транспорт“ оценува како зелените

Повеќе