ВО ЕКСПЛОАТАЦИЈА НОВИТЕ БРЗИ ЕЛЕКТРО-МОТОРНИ ВОЗОВИ НА КИНЕСКАТА КОМПАНИЈА ЦРРЦ

На 21 октомври, брзите ЕМУ што можат да ја преминат границата излегоа од производствената линија од кинеската компанија ЦРРЦ. Меѓународната

Повеќе

ЖЕЛЕЗНИЧКАТА МРЕЖА ЗА ГОЛЕМИ БРЗИНИ ЌЕ ЈА ОЖИВЕЕ ЕВРОПА

Како што пишуваме, глобалниот пакет на јавни и приватни инвестиции во висина од 2 трилиони евра е проектиран од ЕУ

Повеќе

КАЛИФОРНИЈА ОДОБРИ ОБВРЗНИЦИ ВО ВРЕДНОСТ ОД 600 МИЛИОНИ ДОЛАРИ ЗА ПРОЕКТ НА БРЗИ ПРУГИ

Американската држава Калифорнија одобри обврзници во износ на 600 милиони долари кои се ослободени од данок наменети за „Xpress West“

Повеќе