АЛСТОМ ЈА ДОСТАВУВА ПРВАТА ЛОКОМОТИВА ВО ТУРЦИЈА ОПРЕМЕНА СО ETCS НИВО 1 И 2

Како дел од договорот помеѓу TCDD и Алстом, првата локомотива во Турција опремена со ETCS ниво 1 и 2 е

Повеќе

АЛСТОМ ГО ЗАВРШИ ПРЕЗЕМАЊЕТО НА „БОМБАРДИЕР ТРАНСПОРТ“

АЛСТОМ ја заврши аквизицијата на „Бомбардиер Транспорт“ во износ од 5,5 милијарди евра, зацврстувајќи ја својата позиција како втор по

Повеќе

ЖЕЛЕЗНИЧКИОТ ОПЕРАТОР NORTH MILAN RAILWAY ГИ НАРАЧА ПРВИТЕ ИТАЛИЈАНСКИ ВОЗОВИ НА ВОДОРОД

Нарачката вреди приближно 160 милиони евра, а првиот воз треба да се испорача во рок од три години. Новите водородни

Повеќе

АЛСТОМ ПОБЕДИ НА ТЕНДЕР ВО РОМАНИЈА ЗА ДИГИТАЛНА КОНТРОЛА НА ЖЕЛЕЗНИЧКИОТ СООБРАЌАЈ И ИНФРАСТРУКТУРНИ РЕШЕНИЈА

Според договорот вреден 120 милиони евра, Алстом ќе работи на рехабилитација и модернизација на романскиот дел од европски железнички коридор

Повеќе

АЛСТОМ СЕ СЛОЖИ ДА ГО КУПИ БОМБАРДИЕР ТРАНСПОРТ

Алстом потпиша меморандум дека целосно ќе го купи Бомбардиер Транспорт, ова беше објавено на 17 јануари 2020 година. Се очекува

Повеќе