SWYTCH TECHNOLOGY ИМЕНУВАНА ВО СОСТАВОТ НА СТАРТ-АП 100 ЗА 2020 ГОДИНА ВО ВЕЛИКА БРИТАНИЈА

Најдолговечниот индекс на работење во Велика Британија за нови стартапи, Startups 100, ја објави својата листа за 2020 година, а Swytch Technology се најде на 25. место.

Под покровителство на  Startups.co.uk,, Startups 100 објави нови бизниси кои демонстрираат иновации, солидни финансии, економско влијание и способност за скалирарење.

Swytch Technology го произведува Swytch Kit кој го претвора секој велосипед во врвен електричен велосипед, за мало делче од цената на обичниот eBike.

Power Pack

Се состои од лесно моторно тркало во главчината, кое го заменува оригиналното предно тркало и пакет за напојување што одговара на гиданот.

Hub Motor Wheel

Вкупната додадена тежина е само 3 кг, а електричниот пакет се вклопува во вашиот рам, што го прави овој нов систем најмалиот и најлесниот во светот. Обезбедува помош од 250 W за напојување за електричен опсег до 50 км, со максимална брзина од 25 km/ч (ЕУ) / 32 км/ч (САД).

Pedal Sensor

Визијата на Swytch Technology е да го направи транспортот потраен и подостапен за секого. Конвертирањето на постојните велосипеди во е-велосипеди со користење комплет е значително поеколошки отколку производството на нови е-велосипеди; Swytch проценува дека јаглеродниот otisok за proizvodstvo на нов eBike е 300 kg CO2e во споредба со само 40 kg CO2 e потребни за да се направи еден од нивните дополнителни комплети za електричен велосипед.

Оливер Монтеги, извршен директор на Swytch Technology, изјави; „Многу е возбудливо за Swytch Technology да биде признаен како еден од водечките старт ап компании во Велика Британија.

Технологијата на електричен велосипед како нашата навистина ја нарушува индустријата за електричен транспорт, луѓето ја сакаат слободата на избор што ја имаат во какви методи на транспорт сакаат да ги користат.

Со нетрпение очекуваме да достигнеме нова публика и да започнеме нова технологија во догледна иднина“.

Погледнете како работи!

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *