LIME НАЈАВАВУВА 50 МИЛИОНСКА ИНВЕСТИЦИЈА ВО НОВ E- ВЕЛОСИПЕД

Инвестицијата на Lime ќе му овозможи да ги прошири своите услуги кон повеќе градови низ Европа, особено каде што микромобилноста се зголемува во популарноста.

Lime најави инвестиција од 50 милиони долари во нов хардвер за е-велосипеди за лансирање на најновата генерација електронски велосипеди и опфаќање на двојно поголем број на градови на глобално ниво каде што ќе обезбедува заеднички услуги за е-велосипеди

Поголемиот дел од оваа инвестиција ќе биде насочена во Европа, каде што Lime планира да го донесе својот заеднички е-велосипед во неколку градови, особено во Франција, Германија, Велика Британија, Италија и Шпанија. Lime вели дека европските возачи минатата година возеле скоро два милиони возења со своите електронски велосипеди, а давателот на микромобилност вели дека очекува тој број значително да порасне во 2021 година, поттикнат од тоа што жителите на градот се вакцинираат и се враќаат на работа во поголем број.

„ Додека ја градиме платформата со Lime за да го користиме на секое урбано патување, електронските велосипеди се клучен дел од сложувалката како совршена опција за патувања со средна должина“, изјавува Гасан Хадад, раководител на европски прашања за Lime.

„Затоа, врз основа на повратните информации што ги слушнавме од градовите, ние правиме значителни инвестиции за да го надградиме нашиот е-велосипед од светска класа и да го донесеме во повеќе европски метрополи, обезбедувајќи им на возачите нов и возбудлив начин да ги остават своите автомобили зад себе. Заедничката микро-мобилност игра суштинска улога во придвижувањето на градовите повторно безбедно, па затоа сметаме дека ова е критичен момент за дуплирање на електронските велосипеди како опција за транспорт на отворено и социјално растојание“. – додава Хадад во својата изјава.

Најновата генерација на електронски велосипед на Lime вклучува батерија што може да се замени со е-тротинетот Lime’s Gen4. Интероперабилноста на батеријата е опишана како „менувач на игри“ за индустријата за микромобилност од страна на Lime. Тоа ќе и овозможи на компанијата да ги насочи операциите на повеќе пазари, намалувајќи ја фреквенцијата на полнење и ребаланс на возилата. Батеријата што може да се замени, исто така, носи придобивки од животната средина со намалување на патувањата со автомобили.

Инвестицијата доаѓа бидејќи начинот на кој се користат електронските велосипеди се менува во Европа, со тоа што многу жители на градот ги заменуваат традиционалните патувања со опцијата за велосипед или е-тротинет на отворено, социјално растојание.

Lime тврди дека неговите податоци покажуваат дека возачите патувале скоро двојно подолго на електронски велосипеди од почетокот на пандемијата, со нивна главна цел или дневни патувања или занимања за купување, наместо рекреација или социјални активности како што беше претходните години.

„COVID-19 ја смени играта за електронски велосипеди во Европа и сакаме да се осигураме дека соработуваме со градовите за решавање на новото барање за одржлива и споделена мобилност“, додаде Хадад.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *