КАКО ЌЕ СЕ РЕФЛЕКТИРА ПРЕПОРАКАТА НА КРИЗНИОТ ШТАБ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА КАПАЦИТЕТИТЕ ВО ЈАВНИОТ ПРЕВОЗ?

На вчерашната седница, Кризниот штаб предложи до Владата да усвои мерка за намалување на капацитетите во јавниот превоз на максимална

Повеќе

ШВЕДСКАТА ЕВОЛУЦИЈА НА ЕЛЕКТРИЧНИТЕ ПАТНИ СИСТЕМИ И ДАЛИ МОЖЕ ИСТИТЕ ДА ГИ ПРИМЕНИМЕ КАЈ НАС

Интелегетниот транспорт се разгледува како можност на следната генерација електрични патишта кои ја отвораат иднината во електрифицираниот транспорт. Ова посебен

Повеќе

КАКО СО АНТИ-АВТОМОБИЛСКАТА ПОЛИТИКА АНА ИДАЛГО ПОВТОРНО ГО ОСВОИ ПАРИЗ

Остроумната политичка калкулација на градоначалничката еколог е единствена за главниот град на Франција. Ана Идалго лесно го доби одложениот втор

Повеќе

НАЈАВЕНО ФИНАНСИРАЊЕ НА УЧИЛИШНИОТ ТРАНСПОРТ ВО ВЕЛИКА БРИТАНИЈА ВИ ВРЕДНОСТ ОД 40 МИЛИОНИ ФУНТИ

Владата на Велика Британија ќе даде поддршка на илјадници средношколци и студенти, со тоа што ќе овозможи финансирање на нивниот

Повеќе

МОСКВА ТРАНСПОРТ ЗАПОЧНА СО НОВА КАМПАЊА ПОД НАСЛОВ -ЕТИКА НА ТРАНСПОРТОТ

Во Москва започна социјална кампања која се однесува на начините на користење на јавниот превоз односно „Новата етика на транспортот“.

Повеќе

ВЕЛОСИПЕДИЗМОТ ВО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЈАТА – ИНТЕГРИРАЊЕ НА ВЕЛОСИПЕДСКАТА ИНФРАСТРУКТУРА ВО ПОСТОЈНАТА МРЕЖА

Како повеќе луѓе може да го користат велосипедот како превозно средство за време на пандемија? Како новата инфраструкрура може да

Повеќе

МИКРОМОБИЛНОТО ПАРКИРАЊЕ ЗА ПОБЕЗБЕДНИ И ПОРЕЛАКСИРАНИ УЛИЦИ ЗА СООБРАЌАЈ

Генералниот директор на Beryl, Филип Елис дискутира за начините како интегрираните системи за паркирање на транспортните мобилни уреди  како што

Повеќе

ЛЕКАРИТЕ ВО ВЕЛИКА БРИТАНИЈА „ЌЕ ПРЕПИШУВААТ“ ВОЗЕЊЕ ВЕЛОСИПЕД НА „РЕЦЕПТ“

Премиерот на Велика Британија, Борис Џонсон ја објави стратегијата за велосипедизам и пешачење, со стратешки планови, вклучувајќи бесплатни обуки за

Повеќе