ВО МОСКОВСКОТО МЕТРО Е ПУШТЕН ВО УПОТРЕБА НОВ ДЕЛ ОД ЛИНИЈАТА „ГОЛЕМИОТ КРУГ“

На 7 декември 2021 година, претседателот на Руската Федерација Владимир Путин (преку видеоконференција) и градоначалникот на Москва Сергеј Собјанин отворија

Повеќе

ПРОМОЦИЈА НА САМОВОДЕЧКА, ВЕЛОСИПЕДСКА ПРОШЕТКА „СКРИЕНИТЕ МУЗЕИ ВО СКОПЈЕ“

Промоција на самоводечка, велосипедска прошетка Скриените музеи во Скопје со аудио напатствија за движење до повидливи културни локалитети во Скопје

Повеќе

ПАНДЕМИЈАТА ГИ МЕНУВА МОДЕЛИТЕ НА ГРАДСКИОТ ПРЕВОЗ

Набљудувачите на многу индустрии тврдат дека пандемијата ги забрзала промените во нивните сектори. Но, дали е точно за транспортот? Во

Повеќе

СТУДЕНТИ ОД ЉУБЉАНА ПРЕДЛАГААТ НОВИ УЛИЧНИ И СООБРАЌАЈНИ РЕШЕНИЈА КОРИСТЕЈЌИ ПОДАТОЦИ ОД СЕНЗОРИТЕ ЗА БРОЕЊЕ НА СООБРАЌАЈОТ

Во рамките на проектот WeCount, студентите од Одделот за урбанизам на Универзитетот во Љубљана ги користеа податоците добиени од Telraam

Повеќе

НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА КЛИМА: САМО СО ВЕРОДОСТОЈНИ ИНФОРМАЦИИ, ИСТРАЖУВАЊА И ИЗВОРИ ЌЕ ВЛИЈАЕМЕ ВРЗ РАЗВОЈОТ НА СВЕСТА ЗА КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ

Само десет отсто од десет институции коишто имаат ингеренции во областа на справување со климатските промени, одговориле дека преземаат активности

Повеќе

СТИМУЛАЦИИ ЗА ЕКОЛОШКИ ТРАНСПОРТНЕН ГРАД ПРЕКУ ПРОМОЦИЈА НА ЈАВНИОТ ТРАНСПОРТ

Користењето на јавниот транспорт е навистина многу помал еколошки товар врз градот. Во овој пристап, главната цел ќе биде градскиот

Повеќе

LIME НАЈАВАВУВА 50 МИЛИОНСКА ИНВЕСТИЦИЈА ВО НОВ E- ВЕЛОСИПЕД

Инвестицијата на Lime ќе му овозможи да ги прошири своите услуги кон повеќе градови низ Европа, особено каде што микромобилноста

Повеќе