ОБЈАВЕНИ НОВИТЕ ОФИЦИЈАЛНИ ФРАНЦУСКИ УПАТСТВА ЗА НАЛЕПНИЦИ ЗА СЛЕПИ ТОЧКИ НА КАМИОНИТЕ

Од 1 јануари 2021 година, на сите тешки возила во Франција (товарни и патнички возила) мора да им стои знак

Повеќе

УЛТРА БРЗО ПОЛНЕЊЕ НА БАТЕРИИ – ЛЕК ЗА ВОЗНЕМИРЕНОСТА ОКОЛУ ПОЛНЕЊЕТО НА БАТЕРИИТЕ НА ЕЛЕКТРИЧНИТЕ ВОЗИЛА

Дорон Мајерсдорф, извршен директор на StoreDot, раскажува за магазинот „Интелигентен транспорт“ како единствениот пристап кон технологијата на батеријата може да

Повеќе

ЕВРОПА ПРАВИ ПОБРЗИ АВТОМОБИЛИ И ПОДОБРИ БАТЕРИИ ОД ТЕСЛА

Со 390 милијарди долари, Тесла вреди многу за инвеститорите. Всушност, вреди повеќе од сите германски производители на автомобили заедно. За

Повеќе

ФРАНЦИЈА ПОДГОТВУВА ПЛАН ЗА ИТНИ СЛУЧАИ ЗА ТОВАРНИ ВОЗИЛА ЗАГЛАВЕНИ ВО ВЕЛИКА БРИТАНИЈА

Секретарот за транспорт на Франција изјави дека има планови да се воспостави здравствен протокол за да може сообраќајот со Велика

Повеќе

ДАНСКА СЕ СОГЛАСИ ДА ИМА 775.000 ЕЛЕКТРИЧНИ АВТОМОБИЛИ ДО 2030 ГОДИНА

Данска се согласи на договор во Парламентот за пуштање во оптек на најмалку 775.000 електрични или хибридни автомобили на данските

Повеќе

ПОТПИШАН УШТЕ ЕДЕН ДОГОВОР ЗА ЗАЕМ ЗА „АВТОПАТОТ НА МИРОТ“ ШТО ГИ ПОВРЗУВА НИШ И ПРИШТИНА

„Автопатот на мирот“ е еден од водечките проекти на Западен Балкан, идентификуван од страна на Европската комисија во неодамна усвоениот

Повеќе

ВОДИЧ ЗА ВОЗАЧИТЕ НА КАМИОНИ ВО ЕВРОПА ЗА ОГРАНИЧУВАЊА ПОРАДИ КОВИД-19 (Ажурирано со 3.11.2020 г.)

Коронавирусот забрзано расте во Европа, предизвикувајќи повеќе влади да воведат ограничувања од различен степен низ целиот континент. Во овој сеопфатен

Повеќе

MAN TRUCK & BUS ЌЕ ПРОГЛАСИ 9 500 РАБОТНИЦИ ЗА ТЕХНОЛОШКИ ВИШОК КАКО ДЕЛ ОД ПЛАНОВИТЕ ЗА РЕСТРУКТУИРАЊЕ

Производителот на комерцијални возила MAN објави дека ќе намали 9 500 работни места во сите области на компанијата во Германија,

Повеќе

„КАМПЕРСКО КОМБЕ“ – ИЗНЕНАДУВАЧКИ ПОБЕДНИК ВО ВЕЛИКА БРИТАНИЈА ЗА ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЈАТА СО КОВИД 19

За време на пандемијата на КОВИД 19 и потребата од социјално дистанцирање во Велика Британија доведе до зголемена побарувачка на

Повеќе

НАСКОРО „ЕЛЕКТРОНСКИ УЗДИ“ И ЦРНИ КУТИИ ВО НОВИТЕ ПАТНИ ВОЗИЛА

Според новите регулативи на ЕУ, од 2022 година на сите нови автомобили, комбиња, камиони и автобуси продадени во Европската унија

Повеќе