НАЈАВИ ЗА ГРАДБА НА ЖЕЛЕЗНИЧКИОТ КОРИДОР 10

Српската министерка за градежништво, транспорт и инфраструктура, Зорана Михајловиќ, најави дека следната година, покрај модернизацијата на брзата железница од Белград

Повеќе

ГЕРМАНСКИ ЖЕЛЕЗНИЦИ – DB ЈА ПРОШИРУВА ИЦЕ ФЛОТАТА СО 30 ДОПОЛНИТЕЛНИ ВОЗОВИ НА СИМЕНС ВЕЛАРО

Новите возови, именувани Веларо-МС (Мулти систем) од Сименс можат да работат на неколку влечни напони во соседните земји и да

Повеќе

ПОСТОЈАНА ПРОМЕНА: ПОДОБРУВАЊЕ НА ПРИЛАГОДЛИВОСТA, ОДГОВОРНОСТA И ЕФИКАСНОСТA НА ЖЕЛЕЗНИЧКИТЕ УСЛУГИ

Во интервју за Global Railway Review, Александар Савард кој е директор на Развој на бизнис, железница и интегрирана мобилност  GIRO,

Повеќе

КЛИЕНТИТЕ НА БДЖ ГО БИРААТ НОВИОТ ДИЗАЈН НА ЛОКОМОТИВИТЕ

БДЖ ги претстави на јавно гласање четири идејни решенија за дизајн на новите локомотиви „Сименс Смартрон“. До 31.07.2020 година, клиентите

Повеќе

„ОД 31 ОКТОМВРИ ЖЕЛЕЗНИЧКИТЕ СТАНДАРДИ ЌЕ БИДАТ УНИФИЦИРАНИ НИЗ ЦЕЛА ЕВРОПА“

Комесарот за транспорт на ЕУ, Адина Валеан, најавува во „Винер цајтунг“ имплементација на железнички пакет ширум Европа. Европејците повторно се

Повеќе

АЛСТОМ ПОБЕДИ НА ТЕНДЕР ВО РОМАНИЈА ЗА ДИГИТАЛНА КОНТРОЛА НА ЖЕЛЕЗНИЧКИОТ СООБРАЌАЈ И ИНФРАСТРУКТУРНИ РЕШЕНИЈА

Според договорот вреден 120 милиони евра, Алстом ќе работи на рехабилитација и модернизација на романскиот дел од европски железнички коридор

Повеќе

ХИТАЧИ РЕЈЛ И ХИПЕРДРАЈВ ГИ ЗДРУЖУВААТ СИЛИТЕ ЗА ДА РАЗВИЈАТ ТЕХНОЛОГИЈАТА НА БАТЕРИИ ЗА ВОЗОВИ

Ексклузивниот договор помеѓу Hitachi Rail и Hyperdrive Innovation ќе овозможи компаниите да развијат батерии кои ќе ги напојуваат возовите со

Повеќе

РУСИЈА: ПАРТНЕРСТВО ЗА РАЗВОЈ НА БРЗИ ВОЗОВИ СО БРЗИНА ДО 400 КМ/Ч

Руските железници, Инжинерскиот центар за железнички сообраќај и Knorr-Bremse склучија партнерство за развој на возови со голема брзина (до 400

Повеќе

ДАЛИ ПОДОБРУВАЊЕТО НА КВАЛИТЕТОТ НА ВОЗДУХОТ НА ЖЕЛЕЗНИЧКИТЕ СТАНИЦИ МОЖЕ ДА ГО ЗАБРЗА ЗАКРЕПНУВАЊЕТО ОД КОВИД 19

Компанијата за анализа на податоци EMSOL – Air quality action во соработка со Управителот на железничката инфраструктура во УК, Network

Повеќе