ОДОБРЕНО ВО АВИЈАЦИЈАТА – ПОДГОТВЕН ЗА ЖЕЛЕЗНИЦАТА

EFW развива композитни железнички компоненти врз основа на долгорочното искуство во производството на лесни воздухоплови во авио индустријата. Одобрено во

Повеќе

ПРОТОТИПОТ РЕВОЛУШН – МНОГУ ЛЕСНО ЖЕЛЕЗНИЧКО ВОЗИЛО СЕГА Е ПОДГОТВЕНО ЗА ТЕСТИРАЊЕ

Обединетото Кралство: Довршено е составувањето на прототипот Револушн – многу лесно железничко возило, кое сега е подготвено за тестирање за

Повеќе

ЗАПОЧНА ТРИДНЕВНИОТ ШТРАЈК НА ГЕРМАНСКИТЕ МАШИНОВОЗАЧИ

Германскиот синдикат на машиновозачи (ГДЛ) одлучи да стапи во штрајк. Штрајкот стапи на сила од вторникот и ќе трае до

Повеќе

СЕ БАРА ГЕРМАНСКАТА ЖЕЛЕЗНИЧКА ИНФРАСТРУКТУРА ДА БИДЕ ОДВОЕНА ОД РАБОТЕЊЕТО НА ДОЈЧЕ БАН

Антимонополската комисија смета дека сегашната структура на компанијата не е соодветна за планираното зголемување на нејзиниот капитал за 7,5 милијарди

Повеќе

ПАТНИЧКИ ВОЗОВИ СТАНУВААТ ТОВАРНИ И ИСПОРАЧУВААТ ПАКЕТИ ДО УРБАНИТЕ ОБЛАСТИ!

Транспортот на пратки до централните градски области во Велика Британија, со помош на адаптираните патнички возови, беше тестиран минатата година,

Повеќе

ЗАПОЧНА ИЗГРАДБАТА НА НАЈДОЛГИОТ ЖЕЛЕЗНИЧКИ ДВОЦЕВЕН ТУНЕЛ НА БАЛКАНОТ

Во Бугарија започна изградбата на најдолгиот железнички двоцевен тунел изграден досега на Балканот. Почетокот на градежните активности е во рамките

Повеќе

ВО ПОЛСКА ЗАПОЧНУВА ИЗГРАДБА НА ПРУГА ЗА ТЕСТ НА MAGRAIL ТЕХНОЛОГИЈАТА

Што претставува развојот на магреил технологијата – патување со брзина до 550 км/ч овозможено преку магнетски железнички систем што ги

Повеќе

ЗАПОЧНА ДА СООБРАЌА НОЌНИОТ ВОЗ НАЈТЏЕТ ПОМЕЃУ ВИЕНА И АМСТЕРДАМ

Австриските федерални железници (ÖBB) и Холандските железници (НС) започнаа со нова секојдневна услуга Nightjet – ноќен скок од Виена и

Повеќе

ЕВРОПСКА СТРАТЕГИЈА ЗА МОБИЛНОСТ – ТОВАРНИОТ ЖЕЛЕЗНИЧКИ СООБРАЌАЈ ЌЕ БИДЕ ДВОЈНО ЗГОЛЕМЕН ДО 2050 ГОДИНА

Европската комисија ја објави својата стратегија за одржлива и паметна мобилност и акционен план за трансформација на европскиот транспорт. Целите

Повеќе