ВО КИНА ИСПЛОВИ ПРВИОТ АВТОНОМЕН КОНТЕЈНЕРСКИ БРОД

По неколкумесечно опширно тестирање, Шандонг Порт Груп го лансираше контејнерскиот брод од 300 TEU ZHI FEI , управуван од Navigation

Повеќе

ПРИСТАНИШТАТА ВО ШАНГАЈ И ХАМБУРГ СТАНУВААТ ТЕСНИ ГРЛА

Податоците за поморскиот превоз што ги презентираше во вторникот „шефот“ на Kuehne + Nagel, Ве натера да седнете и да

Повеќе

OCEAN NETWORK EXPRESS (ONE) ЌЕ ПОЧНЕ ДА ГИ КОРИСТИ ВОЗОВИТЕ НА METRANS ЗА КОНТЕЈНЕРСКИ ПОМЕЃУ ЕВРОПСКИТЕ ПРИСТАНИШТА И ВНАТРЕШНОСТА

OCEAN NETWORK EXPRESS – ОНЕ е шестата по големина компанија за транспорт на контејнери во светот. Нејзината промена кон железничкиот

Повеќе

ВОЈНАТА ГО ВЛОШУВА НЕДОСТИГОТ НА РАБОТНА СИЛА ВО ЛОГИСТИЧКАТА ИНДУСТРИЈА

Војната во Украина го влошува недостигот на персонал во германската транспортна индустрија, бидејќи украинските возачи на камиони се повикуваат на

Повеќе

КОНТЕЈНЕРСКОТО ПРИСТАНИШТЕ ВО ШАНГАЈ ПОВЕЌЕ НЕ МОЖЕ ДА БИДЕ ВО ЧЕКОР СО РАКУВАЊЕТО СО СТОКАТА ПОРАДИ КОРОНА МЕРКИТЕ

Шангај е најважната точка за претовар на стоки до и од Кина. Но, во огромното пристаниште во Шангај, управувањето со

Повеќе

ЕЛЕКТРИЧНИТЕ КОМБИЊА СЕГА СЕ ПОЕВТИНИ ОД ДИЗЕЛСКИТЕ

Високите цени на горивото предизвикуваат се повеќе превозници да бараат алтернативи. Една нова студија на Transport and Environment заклучува дека

Повеќе

ЕУ ОДОБРИ ПРОГРАМА ОД 47,5 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ШПАНИЈА ЗА ДИГИТАЛИЗИРАЊЕ НА ТРАНСПОРТОТ

Европската комисија одобри шпанска програма во вредност од 47,5 милиони евра за поддршка на дигитализацијата на услугите за товарен транспорт.

Повеќе

ВЕЛИГДЕНСКИ ЗАБРАНИ ЗА КАМИОНИ ВО ЕВРОПА

Во април низ Европа има различни забрани за возење камиони за време на велигденскитe празници. Еве краток преглед каде и

Повеќе