ВО АВСТРИЈА БАРААТ ПАТАРИНАТА ЗА КАМИОНИ ДА ВАЖИ НА СИТЕ ПАТИШТА

Заменик гувернерот на Долна Австрија, Франц Шнабле, повика да се прошират патарините за тешки товарни возила на сите австриски патишта.

Повеќе

ВО ФИНСКА ЗАПОЧНАТИ СЕ ТЕСТИРАЊА НА АВТОНОМЕН ТОВАРЕН ВОЗ

Предводен од финската технолошка компанија Проксион, автономниот товарен воз ќе биде електричен. Проектот има за цел да го модернизира транспортот

Повеќе

ОДБОРОТ НА ЕРБАС ГО ОДОБРИ РАЗВОЈОТ НА ТОВАРНИOT АВИОН А350

„Ербас“ обезбеди одобрение од Управниот одбор за развој на товарна верзија на авионот А350, додека компанијата се подготвува за засилување

Повеќе

КИНЕСКАТА СТРАТЕГИЈА „НУЛТА-КОВИД“: НОВ УДАР ЗА СВЕТСКАТА ТРГОВИЈА

Кинеското раководство е решено да го потисне секое жариште на короната – масовни тестирања, строг карантин, остри мерки. Со овие

Повеќе

РЕКОРДЕН РАСТ НА КОМБИНИРАНИОТ ТРАНСПОРТ ВО 2021 ГОДИНА

Во текот на вториот квартал од 2021 година, европскиот сектор за комбиниран транспорт порасна за 23,43%, во споредба со истиот

Повеќе

ТСБ КАРГО ТЕСТИРА МАГНЕТСКИ ЛЕВИТАЦИСКИ ВОЗ ЗА ТОВАРЕН ТРАНСПОРТ

Во иднина, до 180 контејнери ќе можат целосно да се транспортираат со електрична енергија по планираната траса. Карго системот, Transport

Повеќе

УШТЕ ЕДЕН УДАР ВРЗ ВОЗДУШНИОТ ТОВАРЕН ПРЕВОЗ

Ковид епидемијата предизвикува нови задоцнувања и метеж на аеродромите во Кина. Во последните неколку недели, случаите на Ковид во Кина

Повеќе

ОД НОЕМВИ ВО СЛОВЕНИЈА КАМИОНИТЕ СО ЗАБРАНА ЗА ПРЕСТИГНУВАЊЕ НА СИТЕ АВТОПАТИ

Словенечкиот министер за инфраструктура Јернер Вртовец рече дека забраната за престигнување на тешки товарни возила на делницата Шентиљ-Копер дала многу

Повеќе