ЖЕЛЕЗНИЧКИОТ ОПЕРАТОР NORTH MILAN RAILWAY ГИ НАРАЧА ПРВИТЕ ИТАЛИЈАНСКИ ВОЗОВИ НА ВОДОРОД

Нарачката вреди приближно 160 милиони евра, а првиот воз треба да се испорача во рок од три години. Новите водородни

Повеќе

РУСИЈА ПОСТАВУВА НАЦИОНАЛНИ СТАНДАРДИ ЗА МЕТРОTO

РУСИЈА: Федералната агенција за техничко регулирање и метрологија Росстандарт официјално го одобри првиот дел од планираниот сет на национални стандарди

Повеќе

ЗАКОН ЗА ТРАНСПОРТ И ЛОГИСТИКА: ПАКЕТ ЗА МОБИЛНОСТ НА ЕУ – СЕ ШТО ТРЕБА ДА ЗНАЕТЕ

По три години преговори, „Пакетот за мобилност I“ беше усвоен на 8 јули 2020 година. Објавувањето на новите регулативи во

Повеќе

ЈАПОНСКИ ТОВАР НА ПАТОТ КОН ЕВРОПА ПРЕКУ ТРАНССИБИРСКИТЕ ЖЕЛЕЗНИЦИ

Поддржан од руски субвенции, нов контејнерски воз со јапонски товар замина за Европа на 18 ноември, користејќи ги транссибирските железници.

Повеќе

WBIF 30-ТИ СОСТАНОК НА ГРУПАТА НА ФИНАНСИЕРИ НА ПРОЕКТИ, САМИТ НА ЗАПАДЕН БАЛКАН ВО СОФИЈА

Инвестицискиот фонд на Западен Балкан (WBIF) го одржа својот 30-ти состанок на Групата на финансиери на проекти (PFG) на 10

Повеќе

ЕВРОПСКА ГОДИНА НА ЖЕЛЕЗНИЦАТА 2021 ГОДИНА – НЕФОРМАЛЕН ДОГОВОР СО ЕВРОПСКИОТ ПАРЛАМЕНТ

Патувањето со железница е зелено, удобно и безбедно – и тоа ќе има клучна улога во напорите на ЕУ да

Повеќе

РУСКИТЕ ЖЕЛЕЗНИЦИ ОТВОРААТ ЦЕНТАР ЗА ИНФОРМАЦИИ И ОБУКА ВО БЕЛГРАД

Од 10 ноември започна со работа Центар за информации и обука на Руските железници во Главната канцеларија на „Железнице Србије“

Повеќе

ИЗВЕШТАЈ НА ИАТА ЗА АВИО КАРГО ПРЕВОЗОТ ВО СЕПТЕМВРИ – КОВИД-19 СÈ УШТЕ ГО ПОГОДУВА АВИО ПРЕВОЗОТ

Последниот извештај на ИАТА за авионскиот товарен превоз покажува дека глобалната побарувачка за карго транспорт во септември 2020 година е

Повеќе